Настан за вмрежување Western Balkan Digital Summit Prishtina 2022

ДАТА: 22.09.2022
ЛОКАЦИЈА: Хотел Есмералд Приштина, Регистрација преку онлајн платформа:  https://wb6digitalsummit-prishtina2022.b2match.io/
 

 

Настан за вмрежување Хоризонт Европа

ДАТА: 14.12.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://horizon-europe.b2match.io/ 
 

 

Дигитална конференција ''Power Green'' и б2б средби

ДАТА: 02-03.11.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://powergreen.b2match.io/
 

 

Виртуелен настан за вмрежување -  WEgate Annual Summit 2021 

ДАТА: 07.10.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://wegate-summit-2021.b2match.io/home
 
Виртуелен настан за вмрежување -  Interbad Innovation Days

ДАТА: 22/23.09.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://interbad-2021.hibw.b2match.io/ 
 
Виртуелен настан за вмрежување -  Torino Fashion Match 2021
ДАТА: 15/16/17/18.11.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://torino-fashion-match-2021.b2match.io/  
 
Компаниска мисија Македонија - Косово
ДАТА: 19.07.2021 
ЛОКАЦИЈА: Хотел Белви
 
Виртуелен настан за вмрежување -  Qatar Virtual Matchmaking & Exhibition 2021
ДАТА: 13.07.2021 – 15.07.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://matchmaking.qdb.qa/
 
Виртуелен настан за вмрежување -  Textile Connect 2021 – Virtual matchmaking
ДАТА: 01.06.2021 – 04.06.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://textile-connect-2021.b2match.io/ 
 
Виртуелен настан за вмрежување -  Women Entrepreneurship - Innovation and response of SMEs to COVID - 19 
ДАТА: 25.05.2021 – 26.05.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://women-entrepreneurship-innovation-and-response.b2match.io/ 
 
Виртуелен настан за вмрежување -  B2B@EUSAIR FORUM 2021
ДАТА: 11.05.2021 – 12.05.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://b2beusair-forum-2021.b2match.io/​  
 
Виртуелен настан за вмрежување -  Fashion Match Supply 2021
ДАТА: 26.04.2021 – 30.04.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://fashion-match-supply-2021.b2match.io/
Виртуелен настан за вмрежување -  EENGINEX goes VIRTUAL Meet the Buyer & Matchmaking Event
ДАТА: 15.04.2021 
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа:https://eenginex-meet-buyer-matchmaking-event.b2match.io/ 
Виртуелен настан за вмрежување -  Technology & Business Cooperation Days 2021 
ДАТА: 12.04.2021 – 15.04.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://technology-business-cooperation-days-2021.b2match.io/
Виртуелен настан за вмрежување -  Virtual - Qatar Matchmaking Event 2021 
ДАТА: 02.03.2021 – 03.03.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://matchmaking.qdb.qa/ 
Виртуелен настан за вмрежување -  BIOKET
ДАТА: 01.03.2021 – 19.03.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа: https://bioket-2021.b2match.io/​ 
Виртуелен настан за вмрежување -  II Solar Energy Business Mixer B2B EEN Meetings
ДАТА: 16.02.2021 – 17.02.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа: https://ii-solar-energy-business-mixer.b2match.io/home 
Виртуелен настан за вмрежување -  EU Fashion match Amsterdam 10.0
ДАТА: 25.01.2021 – 26.01.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа: https://fashionmatch-10thedition.b2match.io/ 
Виртуелен настан за вмрежување -  Women steering the new economies
ДАТА: 26.11.2020 – 18.03.2021
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа: https://mujeres-vanguardia-nuevas-economias.b2match.io/
Виртуелен настан за вмрежување -  WEgate Annual Summit 2020
ДАТА: 10 декември 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа:   https://wegate-summit.b2match.io/
Виртуелен настан за вмрежување -  Match4Industry Business Matchmaking Event
ДАТА: 02 декември 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа:  https://match4industry-2020.b2match.io/
Виртуелен настан за вмрежување -  Technology Forum 2020 Matchmaking event VIRTUAL
ДАТА: 02 декември 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа:  https://technologyforum2020.b2match.io/ 
Виртуелен настан за вмрежување -  Machining Industry Meetings 
ДАТА: 26 ноември 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа: https://machining-industry-meetings-2020.b2match.io/ 
Виртуелен настан за вмрежување -  ITAPA Online Matchmaking 2020
ДАТА: 12-13 ноември 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа:  https://itapa-b2b-2020.b2match.io/
Виртуелен настан за вмрежување - EIF World Energy Congress & Expo | Virtual B2B Meetings 

ДАТА: 04-11 ноември 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа:  https://www.maabir.co/  
Виртуелен настан за вмрежување -  Textile Fashion Tech
ДАТА: 02-06 ноември 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа:  https://matchmaking-event-food-industry-and.b2match.io/  
Виртуелен настан за вмрежување -  Fashion Match Week 2020

ДАТА: 05-09 октомври 2020
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн  платформа:  https://fashion-match-week-2020.b2match.io/ 
Виртуелен настан TORINO FASHIONMATCH 2020

ДАТА: 05-08 октомври  2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://torino-fashionmatch-2020.b2match.io/   
Виртуелен настан @LEAP Summit 2020

ДАТА: 01-02 октомври  2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://gamesmatch2020.b2match.io/  
Виртуелен настан Иновации во Животна средина & Енергија & Циркуларна економија

ДАТА: 22-23 септември од 10:00 до 16:00 часот
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа:  https://s-e-c2-b2b-meetings.b2match.io/
Виртуелен настан Gamematch 2020

ДАТА: 25-28 август  2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://gamesmatch2020.b2match.io/  
Виртуелен настан E²Tech4SmartCities 2020

ДАТА: 24 јуни 2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа:  https://e2tech4smartcities-2020.b2match.io
Виртуелен настан B2WORTH 2020 во секторот на мода и дизајн

ДАТА: 17/18 јуни 2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://milan-design-week-2020.b2match.io/
Конференција и меѓународен б2б настан за вмрежување во областа на Вештачката интелигенција 

ДАТА: 11 мај 2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан за вмрежување преку онлајн платформа: https://aaic2020.b2match.io/page-1711 
 
Меѓународен б2б настан за вмрежување Зајакнување на трансферот на технологија во Централна Европа

ДАТА: 07 мај 2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан за вмрежување преку онлајн платформа: https://ketgate-central-europe-brokerage-event.b2match.io/
 
Textile Connect Виртуелен настан за вмрежување 4-8 мај 2020

ДАТА: 04-08 мај 2020 
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан за вмрежување: https://textile-connect-2020.b2match.io/
Виртуелен настан Иновации во Животна средина & Енергија & Циркуларна економија

ДАТА: 04.05-31.12.2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://international-partnering-environment-2020.b2match.io/home 
Виртуелен настан Technology & Business Cooperation Days 2020​ 

ДАТА: 20.04 – 16.07.2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа:  https://technology-business-cooperation-days-2020.b2match.io/ 
seeSUMITtech

ДАТА: 07-09 април 2020 
ЛОКАЦИЈА: Софија, Бугарија
Виртуелен настан Care & Industry together against CORONA 

ДАТА: 30 март - 31 декември 2020 
ЛОКАЦИЈА:  Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://care-industry-together-against-corona.b2match.io/
BUD-GRYF & HOME Matchmaking

ДАТА: 27 март 2020 
ЛОКАЦИЈА: Szczecin, Полска
Меѓународен б2б настан за вмрежување @ LEAP Summit 2020

ДАТА: 26 март 2020 
ЛОКАЦИЈА: Загреб, Хрватска
Futurebuild Matchmaking 2020

ДАТА: 4 март 2020 
ЛОКАЦИЈА: Лондон, Велика Британија
GameOn 2019 - Matchmaking event for the game industry 

ДАТА: 16-17.11.2019
ЛОКАЦИЈА: Вилнус, Литванија
Business Internationalization Forum 

ДАТА: 08.11.2019
ЛОКАЦИЈА: Теслич, Босна и Херцеговина
 
 

Big Bang Start-UP Challenge: ITU Magnet Acceleration Program

ЛОКАЦИЈА: Истанбул, Турција
Matchmaking Event "Innovation - 2019" for TechnoParks and start-ups

ДАТА: 27.08.2019 
ЛОКАЦИЈА: Лвив, Украина
 
SMILE2MATCH: Matchmaking event on Smart Islands Energy System

ДАТА: 04.07.2019
ЛОКАЦИЈА: Солун, Грција


 
Н2020 настан за вмрежување за ИКТ, напредни материјали и производство

ДАТА: 04.07.2019
ЛОКАЦИЈА: Даблин, Ирска

 
2019Torino FashionMatch 2019

ДАТА: 29.06-01.07.2019
ЛОКАЦИЈА: Торино, Италија
 
The Energy Call 2020 Brokerage Event 

ДАТА: 25-27.06.2019
ЛОКАЦИЈА:  Брисел, Белгија
 
„Co-Matching“ интернационални билатерални средби за индустријалисти 2019 

ДАТА:19-21.06.2019
ЛОКАЦИЈА: Кочаели, Турција
Настан за бизнис поврзување ENERGA B2B 2019

ДАТА:11-12.06.2019
ЛОКАЦИЈА: Сараево, Босна и Херцеговина
 
TECHNOLOGY FORUM 2019 - Настан за вмрежување 

ДАТА: 15.04.2019
ЛОКАЦИЈА: Солун, Грција

 
B2B: Smart Industry  and Industry 4.0

ДАТА: 28.05.2019
ЛОКАЦИЈА: Лиеж, Белгија 
MedTech Summit 2019

ДАТА: 21-23.05.2019
ЛОКАЦИЈА: Нурнберг, Германија


 
 ЕУРЕКА - Глобален самит за иновации 2019

ДАТА: 14-16.05.2019
ЛОКАЦИЈА: Манчестер, Велика Британија

 
B2B @ EUSAIR Forum 2019

ДАТА: 7-8.05.2019
ЛОКАЦИЈА: Будва, Црна Гора
Интернационален форум „Интеграциите во Европската Унија и реформскиот процес на преговарачкото поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика“

ДАТА: 18-19.04.2019
ЛОКАЦИЈА: Хотел Арка, Скопје


 
Live International Marketplace 2019

ДАТА: 11.04.2019
ЛОКАЦИЈА: Киев, Украина
 
Интернационални Б2Б средби на Mostar Fair 2019 

ДАТА: 09.04.2019
ЛОКАЦИЈА: Мостар, Босна и Херцеговина
 
ITECHSTYLE 2019 - Трета меѓународна конференција за текстил и облека

ДАТА: 02-04 април        
ЛОКАЦИЈА:  Порто, Португалија
 
Интернационален бизнис настан за вмрежување на Hannover Messe

ДАТА: 1-5 април 2019     
ЛОКАЦИЈА: Хановер, Германија

 
LEAP SUMMIT

ДАТА: 27. - 28.03.2019. - Pre-Summit  /   29. - 30.03.2019. - Summit
ЛОКАЦИЈА:  Загреб, Хрватска 

 
5th International B2B Software Days 2019 - The Future of Digital Business   

ДАТА: 14 -15 Март 2019
ЛОКАЦИЈА: Виена, Австрија
Настан за вмрежување на Samsun Furniture Decoration Fair 2019

ДATA:    13-14 март 2019       
ЛОКАЦИЈА: Самсун, Турција

 
JECworld 2019- Innovation or Composites

ДATA: 12-14 март 2019  
ЛОКАЦИЈА: Париз, Франција

 
Brokerage  Event for  Industry 4.0 Global Industrie

ДATA: 6-7 март 2019                 
ЛOKAЦИЈА: Лион, Франција

 
Интернационално вмрежување во бизнисот за туризам- ITB 2019

ДАТА: 6 - 8 Март  2019
ЛОКАЦИЈА: Берлин, Германија
 
FutureBuild Matchmaking 2019 (поранешен EcoBuild)

ДАТА: 6 Март  2019
ЛОКАЦИЈА: Лондон, Велика Британија
 
B2B  средби на Mobile World Congress 2019
ДАТА: 26-28 Февруари 2019
ЛОКАЦИЈА:  Барселона, Шпанија
Интернационален настан за вмрежување  во областа на природните науки- „Life - On- Chip“

ДАТА: 22 Февруари 2019
ЛОКАЦИЈА: Левен, Белгија
 
Succesful R & I in Europe 2019 - 10ти Европски настан за вмрежување
ДАТА: 14-15 Февруари 2019
ЛОКАЦИЈА: Диселдорф, Германија

 
Multisectoral Brokerage Event at Transfiere 2019
ДАТА: 13-14 Фебруари 2019
ЛОКАЦИЈА: Малага, Шпанија
„Rev3days“ International Brokerage Event
ДАТА: 5-6 Фебруари 2019
ЛОКАЦИЈА:  Лил, Франција
Прв интернационален настан за Inbound Маркетинг - Франција
ДАТА: 29 Јануари 2019
ЛОКАЦИЈА: Рен, Франција
EU FashionMatch 8.0 @ Modefabriek - Амстердам 
ДАТА: 20-21 Јануари 2019
ЛОКАЦИЈА: Амстердам, Холандија
Cross- Industry Innovation Forum Südtirol 2019
ДАТА: 17 Јануари 2019
ЛОКАЦИЈА: Болзано, Италија
„IT Conference Banja Luka 2018“
ДАТА: 13 Декември
ЛОКАЦИЈА: Бања Лука
В2В средби на 4th International Cooperation Forum – Златибор 2018
ДАТА: 15-16 Ноември
ЛОКАЦИЈА: Златибор, Србија

Apps, Games & Adtech Brokerage настан на Madrid Mobile Summit 2018
ДАТА: 13 Ноември
ЛОКАЦИЈА: Мадрид, Шпанија
Smart City brokerage event 2018
ДАТА: 13 - 14 Ноември
ЛОКАЦИЈА:  Барселона, Шпанија
Corporates and Startups Open Innovation Challenge
ДАТА: 25-27 Февруари
ЛОКАЦИЈА: Барселона, Шпанија 
 
МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА