Побарувачка

Словачка софтверска комапнија бара деловни партнери во областа на осигурувањето, финтек, логистика и старт-ап

Словачката компанија е специјализирана за развој на софтверски апликации направени по нарачка и решенија базирани на вештачка интелигенција за осигурителниот, банкарскиот, малопродажниот и правниот сектор, како и за телекомуникациската и логистичката индустрија.

 
Германска компанија бара производители на хемиски суровини поврзани со пазарот лепила, облоги или полимери врз основа на договор за услуги за дистрибуција

Германска компанија која дејствува како дистрибутер за меѓународни производители на хемиски суровини за индустријата за пластика и лепила бара производители на хемиски суровини кои сакаат да го прошират својот бизнис. Хемиските суровини треба да се однесуваат на пазарот на лепила, облоги или еластомери. Се нуди договор за дистрибутивни услуги.
 
 
Италијанска старт-ап компанија за својот софтвер за атлетска перформанса има потреба од експертиза од областа на вештачка интелигенција

Италијанска старт-ап фирма развива лесен за користење, моќен софтвер наменет за унапредување на перформансите на спортистите и спречување на појава на повреди преку анализа на движењето базирана на вештачка интелигенција. Компанијата бара експерт/ка од областа на вештачката интелигенција, специјализиран/а за препознавање на слики.
 
Романскиот производител на фустани бара добавувачи на ткаенини според договори со добавувачи

Романска компанија од Трансилванија е специјализирана за производство на секојдневни, готови фустани за жени.
Компанијата сака да ја прошири својата мрежа на добавувачи на ткаенина со идентификување на нови деловни партнери според договорите за добавувачи.
Романската компанија е основана во 2017 година од млад моден дизајнер со цел да им обезбеди на жените секојдневни фустани подготвени за носење. Портфолиото на производи на компанијата вклучува фустани произведени од полиестер, свила, памук и вискоза. Особено внимание се посветува на деталите кои обезбедуваат одличен квалитет за понудените производи.
 
Веб-страница за е-малопродажба на производи за плетење бара нови добавувачи на волна 

Водечка британска компанија која обезбедува низа производи и шаблони за рачно плетење и капчиња преку Интернет, бара нови дополнителни добавувачи од сите сорти, тежини, слоја и боја на предиво, за увоз во Велика Британија, преку договор со добавувачот. Компанијата е основана неколку години, но забележа значителен раст бидејќи интересот за изработка на домови се прошири за време на пандемијата и се обидува да го прошири својот опсег и понуда.
Комапнија која произведува кожна стока бара добавувачи на растителна кожа, плути или целулоза во ролни 

Француска жена претприемач имала солидно искуство во голема луксузна куќа како производител на кожни производи. Во 2019 година започнала со сопствена дејност врз основа на еко-одговорност, како дизајнер и производител на кожни производи и накит за мажи и жени. 
Холандско креативно мало и средно претпријатие со наградувана бебешка/детска постелнина бара производители на ткаенини, кои можат да ги снабдат со мали количини  

Холандски дизајнер и добавувач на висококвалитетни и наградувани детски постелнини и текстил бара производствен партнер. МСП бара добавувач кој има готов производ, но е подготвен да ја испорача стоката под приватна етикета. Компанијата сака да го искористи постоечкиот асортиман на производител/добавувач и е подготвена да склучи договор за добавувач.
 
Компанија од Велика Британија бара производители на инивативни подароци и додатоци за дистрибуција

 
Компанија од Велика Британија, специјализирана за иновативни додатоци и подароци за домашен прибор, со долгогодишно искуство во продажба на мало и поврзување со стоковни куќи, повеќекратни нарачки по пошта, подароци преку Интернет и продавачи на домашни работи бара нови производи од меѓународни производители да дејствуваат според договори за дистрибуција или договор за застапување.
 
Француска компанија специјализирана за метални производи за кујна и градина бара доставувач на производи  

Француски производител на производи од не'рѓосувачки челик како што се садови за готвење, капаци, корпи, градинарски производи и  поцинкувани производи бара производствен партнер во Европа или во Турција. Се бара долгорочен договор за производство.
 
Италјанска компанија специјализирана за проектирање и производство намашини за сечење за преработка на камен бара компании од металопреработувачката столарија и машинска обработка со договор за производство 

Компанијата, лоцирана во северозападниот дел на Италија, започна во 1998 година со дизајн, развој и производство на машини за сечење за производство на гранит, мермер и камени плочи, користејќи технологија на дијамантска жица.
Рационализацијата на механичките компоненти, совршената синергија меѓу структурната конфигурација, прецизноста на сечењето и прецизноста на движењето гарантираат ефективна, ефикасна и стабилна работа на машините.
 
Полска ИТ компанија нуди да дејствува како агент за добавувачи на софтвер и апликации  

Полска компанија, основана во 1998 година, обезбедува сеопфатни ИТ услуги за компаниите. Компанијата ќе воспостави соработка со добавувачи на различни видови софтвер за бизниси заинтересирани за влез на полскиот пазар. Компанијата нуди соработка врз основа на договор за застапување.
 
Руска компанија бара снабдувач со ткаенини според договор за производство

Руска компанија специјализирана за производство на облека, печатење и брендирање сувенири бара партнери ангажирани во продажба на ткаенини за да потпишат договор за производство. Руска компанија од регионот Твер се занимава со производство на облека, брендирање и производство на сувенири. Сопственото производство на компанијата им овозможува на вработените да го следат секој чекор од производството и да нудат пониски цени на клиентите.
 
Српска компанија за шиење и печатење бара текстилни производи за да ги додаде во своето портфолио според договор за застапување или дистрибутивни услуги

Српска компанија која вработува лица со попреченост работи во областите на печатарска и шиечка индустрија. Бидејќи пазарниот удел на компанијата се шири, компанијата е заинтересирана да го зголеми својот асортиман на производи преку услуги за дистрибуција и договори за застапување.
 
Црногорска компанија нуди дистрибуција на уметнички материјали

Компанијата е заинтересирана за потенцијална соработка со нови партнери на специјализирани во сродната област на активност со цел да ги промовира и продава странските производи во Црна Гора, како дистрибутер. Во моментов, компанијата купува материјали во Франција, Италија, Турција, Србија, но сака да го прошири портфолиото на добавувачи.
 
Германска старт-ап компанија бара производител на бамбусови чорапи според договро за производство

Неодамна формираната германска компанија е активна во трговијата на мало и дизајн на облека изработена од одржливи влакна со фокус на чорапи. Бара производител кој ќе може да произведува чорапи изработени од бамбусови влакна. Партнерот за производство треба да има седиште во Европа. Соработката ќе се одвива според договор за производство. Компанијата секогаш внимателно ги следи најновите модни трендови и одржливоста игра голема улога за нив.
 
Холандски дизајнер бара партнери во Европа за производство на дрвена едукативна кутија

Холандскиот дизајнер на дрвени едукативни играчки бара производител во Европа што ќе може да произведува дрвени играчки со ознака CE за деца на возраст од 6-10 години. Потенцијалните производители можат да очекуваат долгорочна соработка за испорака/снабдување на дрвените играчки.
Француски увозник на чевли и чизми бара нови добавувачи преку договор за производство

Француски увозник на различни видови чевли и чизми бара нови добавувачи на евтини влечки, чизми за снег и чизми за дожд. Компанијата сака да соработува преку договор за производство со странски партнери.
 
Француската компанија во моментов работи на својот каталог за есен/зима 2022 година и проекти за проширување на палетата на производи. Компанијата главно бара зимски чизми, чизми за снег, чизми за дожд и влечки. Производите треба да бидат достапни во широк спектар на големини, а производите треба да бидат наменети за мажи, жени и деца.
Холандска веб-продавница специјализирана за производи за текстилен животен стил бара производител на женски шалови со договор за добавувач
 
Холандската компанија нуди тренди производи за текстилен животен стил за жени. Силата на брендот е персонализација и висок квалитет. Холандската марка нуди и линија за додатоци за жени. За нивната нова колекција, тие бараат нов партнер за производство што може да произведе мали количини.
 
Француски производител на надворешни сончеви чадори е во потрага по добавувач на специфични текстилни ткаенини
 
Француска компанија има 10 вработени и веќе соработува со клиенти и добавувачи во странство. Тие изработуваат чадори за сонце, поседувајќи некои патенти што им даваат конкурентска предност на дизајнот и сигурноста на нивните производи. Тие би сакале да најдат европски партнер за да можат да имаат сигурен и долготраен добавувач на ткаенини за чадори за сонце затоа,  бараат снабдувач или компанија/подизведувач за шиење, монтажа и сечење што може да  направат  високо квалитетен готов производ.
 
Холандска компанија бара производители за производство на посебен вид одржливо пакување 
 
Наградувана холандска компанија со над 100 години искуство во скоро сите материјали (освен стакло и лименки, особено во производи изработени од rPAPER), бара специфичен вид на производител. Компанијата бара производители на картонски картони кои можат да им произведуваат на компаниите постоечки видови производи според договор за лиценца/договор за производство. 
 
Германски дистрибутер за опрема за производство на електроника бара дополнителни добавувачи според договор за дистрибутивни услуги

Германски дистрибутер со повеќе од 20 години пазарно искуство бара дополнителни производи што ќе ги додаде во своето портфолио според договор за дистрибутивни услуги. Тековниот фокус на дистрибутерот е насочен кон индустријата за производство на електроника, можни се и други индустрии.
 
Романски производител на природна козметика бара снабдувачи на амбалажи според договор за производство

Романска компанија произведува козметика заснована на сапун за возрасни и деца и поседува 100-годишна традиција во правењето сапун. Компанијата е заинтересирана за идентификување на меѓународни деловни партнери кои можат да снабдуваат стаклени козметички контејнери во различни големини и други додатоци за пакување. Соработката со идентификуваните партнери ќе се заснова на договори за производство.
 
Полска компанија која работи како е-продавница на облека бара нови производи од дистрибутери 

Полска Е-продавница специјализирана за спортска облека бара интересни, нови, уникатни дуксери, пантолони и маици за да ги претстави на полскиот пазар. Соработката помеѓу полската компанија и странскиот партнер ќе се заснова на договор за дистрибутивни услуги.
 
Француска компанија бара производител на текстил со големо искуство во составување на повеќе текстилни и пена компоненти кои исполнуваат еколошка ознака

Француска компанија бара производител на текстил специјализиран за составување на компоненти од повеќе текстилни производи и пена. Партнерот треба да може да произведува високо квалитетни производи за бебиња во рамките на договор за производство или подизведувач што ја исполнуваат ознаката за животната средина (Oeko-Tex®, GOTS).
 
Холандска компанија за домашни производи бара производители на перници според договор за производство  

Холандска компанија специјализирана за домашни трендови и производи за домот бара производители на луксузни перници. Холандската компанија е заинтересирана за партнер за производство со седиште во ЕУ кој има искуство во производство на домашен текстил. Може да се обезбеди договор за производство.
 
Полска компанија специјализирана во полето на софтвер и креирање на ИТ програми по побарување, нуди можност да застапува странски компании на Полскиот пазар со договор за застапување  

Оваа полска ИТ компанија создава сопствени програми, и веб и мобилни апликации, за банкарство, осигурување, здравствен сектор и за многу други индустрии, каде што се бара да се подобри работата на компаниите во областа на управување со човечки ресурси, финансии или односи со клиенти. Имајќи го предвид обемот на обезбедени услуги, завршени проекти и знаење за локалниот ИТ пазар, компанијата би сакала да претставува друга ИТ компанија на полскиот пазар според договор за застапување.
 
Руска компанија бара добавувач на ткаенини според договор за производство  
  
Руска компанија специјализирана за производство на облека, печатење и брендирање сувенири бара партнери кои се занимаваат со продажба на ткаенини за да потпишат договор за производство. Сопственото производство на компанијата им овозможува на вработените да го следат секој чекор од производството и да им нудат намалени цени на клиентите.
 
Украинска компанија активна во дистрибуција на медицинска опрема бара договор за производство на медицински инструменти и опрема за услуги за дистрибуција  

Украинска компанија  од Киев е посветена на дистрибуција на секаков вид медицинска опрема. Со цел да го прошират својот бизнис, тие бараат европски партнери кои би можеле да бидат компании кои произведуваат медицинска опрема. Компанијата е многу флексибилна и има искуство во оваа област. Украинската компанија може да дејствува како дистрибутер во Украина според договорот за дистрибутивни услуги.
 
Компанија со седиште во Велика Британија специјализирана за здраствени додатоци во исхрана бара компанија за пакување

Компанија од Велика Британија која е специјализирана за додатоци во исхрана, вклучувајќи и природни состојки направени според ексклузивна формула, бара меѓународни партнери за соработка кои може да понудат производство и пакување на нивните капсули и пудри. Предвиденото партнерство ќе биде во форма на договор за производство, договор за услуги или договор за аутсорсинг во зависност од индивидуалните понудени околности. 
 
Компанија од Велика Британија бара производители на иновативни подароци и додатоци за дистрибуција

Компанија од Велика Британија која е специјализирана за иновативни, необични решенија, додатоци и подароци за домашна опрема, поседува долгогодишно искуство во продажба на мало и големо, онлајн продажба и продажба во продавници бара нови производи од меѓународни производители според договор за дистрибуција.
 
Производител на трговија на големо со француски сувенири бара европски партнери за подобрвање на својата палета производи согласно договор за производство или договор за дистрибуција 

Компанијата е специјализирана за дистрибуција на производи наменети на туристи на трговци со сувенири лоцирани во Мартиник и Гвадалупе. Со цел да го обноват својот асортиман и да го подобрат квалитетот на производство, тие бараат производители или дизајнери лоцирани во Европа, кои се способни да создадат и извршат модели за нивната нова колекција согласно договор за производство или добавувач. 
 
 
Шведски дизајнер на дрвени едукативни играчки бара производители во Европа за договор за производство

Шведскиот дизајнер на играчки од дрво бара производител во Европа што може да произведува без токсични дрвени играчки со ознака CE за деца на возраст од 0-3 години. Потенцијалните производители можат да очекуваат долгорочна соработка за испорака на постоечките 12 различни видови на дрвени играчки, како и претстоен развој на нови дизајни.
 
 
 
Шпанска компанија за дизајн бара партнер за производство на водоотпорен додаток

Шпанска (баскиска) дизајнирана компанија разви водоотпорна торба. Клучната предност на овој додаток е неговата големина, совршено опремена за клучеви од автомобил или клучеви од куќа. Компанијата бара партнери способни за производство на торба според договор за лиценца или производство. Пожелно е производителот да работи со водоотпорни материјали или да направи опрема за водни спортови.
 
Романски производител на уникатна облека и текстилни додатоци бара меѓународни добавувачи на свилена ткаенина според договор за производство

Романска старт-ап компанија е специјализирана за производство на разни рачно изработени текстилни производи за жени, деца и домаќинства. Компанијата е заинтересирана за идентификување на меѓународни деловни партнери кои можат да снабдуваат свилена ткаенина според договор за производство. 
Француска компанија бара производители на заштитна футрола за медицински уред  

Француска компанија, која дизајнира, развива и произведува иновативни медицински помагала, бара производител на текстил кој би произвел заштитна футрола за медицински уред според договор за производство. Компанијата бара стандардна заштитна футрола за инсулинско пенкало, по можност да се затвора на врвот. 
Романски производител на женска облека бара меѓународни добавувачи на текстил според договор за производство

Романската компанија е специјализирана за производство на женска облека, вклучувајќи фустани, блузи, здолништа, панталони и маици. Производите се произведуваат со употреба на памук, вискоза и лен. Компанијата е заинтересирана за проширување на својата сегашна мрежа на соработници преку идентификување на меѓународни деловни партнери кои можат да снабдуваат текстил според договори за производство.
Романска компанија нуди дистрибуција на соларни панели според договор за дистрибутивни услуги

Романска компанија е заинтересирана да стане дистрибутер на фотоволтаични и термални соларни панели. Компанијата во моментов нуди услуги за проектирање и инсталирање на соларни енергетски системи и други видови електрични инсталации. Потенцијални партнери се производители на трговија на големо на соларни панели. Соработката ќе се заснова на договори за дистрибутивни услуги.
 
Романски дистрибутер на армирачки материјали за бетон бара нови деловни партнери заинтересирани за долгорочен договор за дистрибуција 

Компанијата се занимава со дистрибуција на романскиот пазар на следните производи: челични столици, лежалки, челични и синтетички влакна за зајакнување на бетон што се користат во градежната индустрија. За да ги исполни зголемените потреби на градежниот сектор во Романија, компанијата бара нови партнери  чиишто производи ќе ги дистрибуира на локалниот пазар.
 
Литванска веледрогерија специјализирана за козметика, парфеми, производи за нега на кожа и коса, бара нови добавувачи (производители, дистрибутери, трговци, агенти) на познати брендови

Литванска веледрогерија, специјализирана за продажба на производи за професионална нега на коса и кожа, козметика, парфеми, производи за широка потрошувачка, бара нови добавувачи на познати брендови (производители, дистрибутери, трговци, агенти) кои работат на ова деловно поле. Компанијата се нуди да работи согласно договор за дистрибутивни услуги.
 
Полска компанија Романска компанија се нуди како дистрибутер на медицинска опрема и уреди што се користат во радиохирургија, дерматологија, оториноларингологија, урологија, нефологија и гинекологија  

Полска компанија бара производители и добавувачи подготвени да пристапат на полски пазар со своите производи според договор за комерцијална агенција
Полска компанија која настапува како комерцијален агент е специјализирана за воведување на нови видови производи на домашниот пазар и овозможува нивна продажба. Дополнително, компанијата обезбедува широк спектар на услуги насочени кон развој на продажбата и проширување на пазарот преку маркетинг и развој на производи.
 
 
Полска компанија бара производители и добавувачи подготвени да пристапат на полски пазар со своите производи според договор за комерцијална агенција

Полска компанија бара производители и добавувачи подготвени да пристапат на полски пазар со своите производи според договор за комерцијална агенција
Полска компанија која настапува како комерцијален агент е специјализирана за воведување на нови видови производи на домашниот пазар и овозможува нивна продажба. Дополнително, компанијата обезбедува широк спектар на услуги насочени кон развој на продажбата и проширување на пазарот преку маркетинг и развој на производи.
 
 
Летонски производител на производи за игра за деца бара меѓународни добавувачи а вештачка кожа и други текстилни ткаенини за соработка според договор за добавување 

Летонска компанија  специјализирана за производство на производи за  игра за деца: форми, комплети, рокери, топчести предмети, душеци и сл, е заинтересирана за проширување на својата мрежа на деловни партнери со идентификување на меѓународни добавувачи на вештачка кожа и други текстилни ткаенини. Компанијата е подготвена да соработува според договорот за добавување.
 
 
Полски производител на додатоци за миленичиња (кревети, торби) бара компании за шиење заинтересирани за производство на понудени производи

Полска компанија од текстилната индустрија  специјализирана за производство на кревети и торби за домашни миленичиња, бара компании за шиење од Европа кои ќе ги произведуваат овие додатоци за миленичиња, строго според дизајнот и спецификациите дадени од компанијата. Соработката во рамките на договорот за производство ќе започне со месечни нарачки од 1000 парчиња.
 
 
Полски производител на додатоци за осветлување и светилки бара технолошки снабдувачи на плетени текстилни машини за плетење и сечење дупки на челични елементи
 
Полски производител на додатоци за осветлување и светилки со големо искуство на домашниот пазар бара производители на машини што се користат за плетење на текстил, особено со современи технолошки решенија. Компанијата исто така бара производители на прецизни алатки и машини за сечење дупки во метални елементи.
 
 
Шведска компанија бара производители на волнени ќебиња   

Шведска старт ап компанија има за цел да продава волнени ќебиња. Главните предности за корисникот се висококвалитетен домашен текстил од одржлива волна од Шведска. Компанијата бара европски производител на волнени ќебиња со договор за производство. 
 
Ерменска мулти бренд продавница бара соработници со договор за застапување
 
Ерменска продавница за облека со повеќе брендови, специјализирана за продажба на облека, додатоци, долна облека за жени, мажи, деца и млади, бара соработници со  договор за застапување. Ерменската компанија е основана во 2018 година. Компанијата е искусна во продажба на облека и додатоци за мулти-брендирање. Компанијата сака да го прошири опсегот на понудени производи и да претставува нови европски и меѓународни брендови. Компанијата нуди соработка со договор за застапување.
 
 Холандска компанија со развиени водоотпорни колички за велосипед бара Европски производител​ 
 
Холандска меѓународна компанија разви водоотпорни колички за велосипеди  и големи торби. Количките за велосипеди се продаваат ширум светот. Компанијата планира да го искористи производството во Европ а и затоа бара европски партнер за производство. Производствениот партнер потребно е да биде искусен во производство на водоотпорни торби. Предвидена е соработка во рамките на долгорочен договор за производство.
 
Романски производител на ролетни бара добавувачи на ткаенини според договор за производство или снабдување 
 
Романска компанија специјализирана за производство на широк асортиман на ролетни и завеси одговарајќи на барањата на различни индустрии, вклучително и образование, здравствена заштита, угостителство и сл. Компанијата е заинтересирана за идентификување на нови меѓународни деловни партнери кои можат да обезбедат ткаенини за производство на ролетни и завеси во затворен и отворен простор. Соработката ќе се заснова на договор за производство или  снабдување.
 
Германска компанија бара партнери за производство на повеќенаменски хотелски влечки направени од природни материјали 
 
Германски производител на производи наменети за користење во спа, бањи и хотели разви повеќекратни спа-влечки направени од природни влакна. Компанијата бара професионален партнер во областа на текстилната индустрија за производство на хотелски влечки, кој може да понуди различни технологии за производство и прилагодување на влечки за крајниот клиент. Вид на договор за партнерство може да биде договор за производство или  подизведувач.
Руски производител на адитиви за добиточна храна бара добавувачи на суровини

Руска компанија произведува адитиви за добиточна храна врз основа на растителни екстракти со цел да се намали употребата на антибиотици во исхраната на животните. Компанијата бара сигурни добавувачи на суровини (јачмен, овес, пченица, просо, 'рж, Омега 3, калциум, магнезиум) во рамките на договор за снабдување.
 
Компанија од Босна и Херцеговина нуди дистрибуција на аларми и системи за надзор

Семејна компанија од Босна и Херцеговина која е на пазарот веќе 23 години со своите технички системи за безбедност, има обезбедено  голем број на објекти во многу градови во Босна и Херцеговина (Бијелина, Бања Лука, Зворник, Сараево и други помали градови).
Романска компанија бара долгорочни набавувачи на материјали за 3D печатење
Лоцирана во Клуж-Напока, романската компанија, активна од 2018 година, ги има следниве области на дејствување: дизајнирање и печатење на 3D модели и правење скалирани архитектонски модели почнувајќи од 2D цртежи: од скицата на 2D модел тие се во можност да создадат 3D дизајн и истиот да го испечатат.
Португалиска компанија бара нови партнери кои нудат решенија за управување со енергијата со договор за застапување
Португалската компанија поседува 18 годишно искуство во проекти во различни дејности, имено за индустрија, згради и логистика, вклучувајќи ја и првичната дијагностика, презентација на решенија и нивна проценка на трошоците, анализа на економска одржливост/поврат на инвестиции, барање на поддршка за финансирање, услуги за инсталирање и спроведување, следење на тековните активности според потребите на клиентите.
 Холандска компанија бара производител на церади за велосипеди од текстил/ платно
Холандската компанија  специјализирана за развој, производство, испорака и инсталирање на производи каде што се вклучени платно, фолија и технички текстил, има развиено церади за семејни товарни велосипеди. Производот се состои во најголем дел од церада и патентите кои се зашиени или порабени на крајниот производ.
 
Полски добавувач на модни брендови за женски и машки кожни производи и модни додатоци бара долгорочна соработка со дистрибутери и комерцијалисти
Полска компанија која се занимава со производство, трговија и давање услуги поврзани со производи од кожа сака да воспостави соработка со странски комерцијалисти и дистрибутери. 
 
Италијанска компанија производител на замрзнати тестенини бара дистрибутери 
Италијанска компанија, основана во 1976 година, која се наоѓа во регионот Кастелана Грот (Бари) произведува разни видови замрзнати тестенини. 
 
Полски производител на керамички производи бара дистрибутери
Компанијата би сакала да соработува со дистрибутери на керамика, продавници за керамика и ресторани ширум светот.
Словенечки произведувач на уникатна марка спортски чорапи бара дистрибутери
Компанијата сака да го прошири своето присуство во странство и  бара дистрибутери ширум светот. Компанијата бара сигурен и долгорочен партнер за соработка под условите на  договор за дистрибуција.
Унгарска мелница специјализирана за производство на безглутенски овес нуди брашно од овес и овесни снегулки на производители и дистрибутери 
Унгарска компанија производител на 100% безглутенски производи нуди безглутенско брашно од овес и два типа на безглутенски овесни снегулки и бара производители на житарици и дистрибутери.
Грчки произведувач на мебел бара снабдувачи за буково дрво од Балканот и пена за тапацирање од Италија
Грчка компанија за дизајн и производство на мебел за домови, хотели и јахти со висок квалитет бара соработка со набавувачи на сурови материјали- буково дрво од Балканот и пена за тапацирање од Италија.
Хрватска компанија од металургијата нуди услуги за дистрибуција и трговски посреднички услуги
Компанија од Хрватска која произведува и дистрибуира метални производи ги нуди своите услуги во експорт-импорт бизнисот, големопродажбата и посредништвото на перспективни партнери од Европа и пошироко.
Романска компанија за малопродожба на книги, подароци и канцелариски материјали бара странски набавувачи
Компанија од Романија специјализирана во малопродажба, дистрибуција и импорт на производи за училиште и канцелариски материјали, едукативни предмети, играчки, подароци, предмети за хоби и рекреација, бара надворешни набавувачи (произведувачи и дистрибутери).
Романски произведувач на козметички производи бара снабдувачи или произведувачи на кутија за крем за лице
Компанија од Романија бара партнери- снабдувачи/произведувачи од фармацевтската индустрија или велнес секторот кои можат да понудат опции за пакување и етикетирање на линијата на креми за лице.
Германска компанија бара подизведувачи за развој на електрични, санитарни и грејни инсталации
Германска компанија која нуди специјализирани градежни услуги и сервиси за повеќе различни приватни и индустриски градежни проекти бара подизведувачи од Источна Европа со надзорник кој зборува германски јазик.
Полски произведувач на high-end звучници бара партнери за соработка
Полска компанија која произведува и продава ексклузивни high-end звучници бара партнер од столарската и металната индустрија со соодветна опрема и машинерија која гарантира висок квалитет на изработка.
Се бараат хардвер и софтвер програмери за соработка со грчка компанија
Грчка компанија бара партнери за долгорочна соработка- компании кои нудат дигитални решенија и се во можност да креираат апликации, платформи, хардвер и софтвер со цел да му се понудат на интернационалниот и грчкиот пазар нови дигитални решенија.
Компанија од Италија бара партнери од Источна Европа за производство на иновативен чадор
Италијански иновативен старт-ап дизајнира и патентира нов вид на чадор, целосно направен од технички полимер кој гарантира истрајност и мала тежина, еколошка одржливост, можност за рециклирање и персонализирање. 
Романски произведувач на рачно изработени кожени производи бара интернационални добавувачи
Компанија  која е специјализарана во рачно производство на кожени производи: новчаници, тетратки, торби и кутии за очила е заинтересирана  за интернационално проширување на својата бизнис мрежа на добавувачи на високо - квалитетна кожа.
Хрватска компанија нуди услуга за дистрибуција на стока за широка потрошувачка
Компанија од Хрватска бара партнери од ЕУ или други земји кои сакаат да го прошират својот бизнис на територијата на Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија и Словенија и бараат дистрибутери за своите производи за широка потрошувачка.

 
Грчка фирма која работи со маслинки и произведувачи на маслиново масло бара техничка асистенција
Грчка консултантска фирма лоцирана на Пелопонез која работи со маслинки и произведувачи на маслиново масло бара напредни решенија за сите фази од процесот на производство на маслиново масло- одгледување, процесирање, пакување и продажба на маслинки и маслиново масло.
Се бараат партнери-доставувачи на здрава храна за продажба во Франција
Француска старт-ап компанија која работи со брендирани органски пијалоци бара европски партнери- произведувачи, продавачи или дистрибутери на здрави и органски ужинки (чипс од овошје и зеленчук, сурови чоколадни барови, овошни барови итн.) со приватна етикета, со цел нивно дистрибуирање во Франција.
Романска компанија за обработка на мед бара произведувачи или добавувачи

 
Романска компанија лоцирана во Југо-источна Романија и една од најзначајните произведувачи и преработувачи на мед која произведува, пакува и дистрибуира различни видови на мед, бара добавувачи или директни произведувачи на мед.
Хрватска компанија бара еколошки и медицински билки и растенија како суровини за производство
 
Хрватска компанија специјализирана за органски чаеви, мешавини на чаеви, тинктури и производи во капсула базирани на витамини, минерали или медицински билки бара произведувачи на еколошки, медицински билки/растенија и сурови материјали за производство на своите чаеви, мешавини и други производи.
Компанија од Шведска бара произведувачи на високо- протеински, ниско-шеќерни овошни каши
Шведско мало и средно претпријатие бара произведувачи на различни видови на инстант овесни каши ( пример: обична овесна каша, мешана – овес, киноа, вкус на овошје и сл.) 
Романска компанија бара снабдувачи на суровини- метална жица
Компанија од Романија која произведува метални производи од суровини како метална жица бара бизнис партнери-снабдувачи на суровини.
Се бараат произведувачи за високо-заштитни торби за акциони спортови, хоби и служби за итни случаеви
Компанија од Велика Британија која развива нови и високо- заштитни комбинации на материјали наменети за торби и кутии за акциони спортови, хоби или потребите на службите за безбедност бара текстилни производители кои ќе се лиценцираат за користење на технологија за производство на наведените производи. 
Француски моден дизајнер бара текстилни произведувачи или трговци
Франциско-Карипски “West Indies” моден дизајнер и дистрибутер на облека и модни додатоци за жени бара партнер- текстилни произведувачи или трговци за соработка.

 
Јазичен центар од Романија  бара интернационални партнери за соработка на летни јазични школи
 
Романски јазичен центар кој нуди курсеви и персонализирани часови по германски и англиски јазик бара европски партнери – центри, институции или организации за тренинг и едукација кои можат да понудат летни јазични курсеви за деца, тинејџери, возрасни и семејства.

 
Француска компанија бара подизведувачи од областа на електричните мотори и генератори
 
Компанија од Франција која нуди високо професионални технички сервиси и експертиза во областа на електромагнетните, термалните и механичките анализи и дизајн на конвенционални и неконвеционални електрични мотори и генератори бара подизведувачи во Европа.
 
Француски дизајнер на предмети за внатрешна декорација бара занаетчии за соработка
Француски дизајнер на декорации за внатрешно уредување на домови од Марсеј, Франција, бара занаетчии за соработка на некои од персонализираните производи кои се наменети за приватни и професионални клиенти како ресторани, декоративни салони, внатрешни дизајнери и се на продажба во продавница и онлајн. 
Шпански истражувачки центар бара Европски универзитет за размена на знаење
Шпански технолошки центар е специјализиран во нудење на глобални решенија на компании од областа на индустријата, енергија и животна средина, конструкција и инфраструктура, агро-храна, здравје и квалитет на живот. 
Се бара поддршка за технолошка инвестиција во земјоделството
Македонско претпријатие кое повеќе од 30 години е на пазарот за органско производство бара партнер за технолошка поддршка на инвестицијата во делот на земјоделските и еколошките производи.
 
Се бараат партнери за техничка соработка во областа на технологијата и know-how  за LED 3D знаци
Српска компанија која нуди креативен дизајн, инженеринг, консултација и производство на знаци, симболи и други елементи од визуелната комуникација бара нови партнери со  капацитет за know-how и трансфер на технологија во областа на LED 3D знаците.
 

 
Полска компанија бара партнери за развој на систем за производство на електрична енергија и грејачи на воздух на база на техничко кооперациски договор
Полска компанија специјализирана за дизајн и производство на метални производи од типот на парни котли, биомаса, затоплувачи на воздух и термална инсталација бара партнерски компании или  истражувачкo-развојни институции од истата производна област кои можат да помогнат во креирањето на технологија за производство на електрична енергија и топлина со ниска моќност.
 
Албански производител на златен накит има потреба од технологија за процесирање на злато и сребро
Албанска компанија лоцирана во Тирана која повеќе од 25 години работи со производство и прецесирање на злато и сребро бара партнери за комерцијална соработка со техничка поддршка.
 
Kомпанија oд Јордан за производи oд мртвото море бара договор за соработка за развој на производ за нега на кожа
Компанија од Јордан основана во 1997 година, специјализирана за извлекување и дистрибуција на спа елементи од Мртвото Море на јорданската страна, е снабдувач на суровини (соли, кал и саламура) за козметичката индустрија. Компанијата бара партнери преку договор за соработка за истражување за да ги развијат своите производи за нега на кожата од течна форма во форма на гел.
Мулти-корисничка програмска платформа за кодирање на GPS систем
 
Еден од најголемите производители на опрема за телеметрија во Балтичките држави бара технологија за поддршка на развојот на нивните производи. Оваа технологија ќе се користи за да се подобри производството на софтвер на компанијата, овозможувајќи им на производите да имаат поширок спектар на функции, како и поефикасен процес на производство. 
Елаборација на систем за паинтбол игра
Компанија од Латвија во бизнисот  на паинтбол и снабдување со опрема за менаџерите / операторите бара договор за техничка соработка за развивање на технологија за паинтбал  со  проширени функционалности. 
Се бараат нови рентабилни и скалабилни процеси кои можат да сортираат мешавина од пластика во оделни типови пластика
Холандска компанија активна во управувањето со вода и отпад  бара нови решенија за сепарација на пластика. Компанијата се соочува со материјален проток на мешана пластика. За понатамошно подобрување на нивните достигнувања за рециклирање, компанијата бара партнери со нови решенија за сортирање на пластика.
 
Се бара технички партнер за производство на паметни радијатори
Компанија од Брисел, која работи од 2015 година, развива патентиран програмабилен радијаторски вентил и бара едноставно, паметно и прифатливо решение за загревање со кое ќе се заштеди повеќе од 30% на сметката за греење. 
Компанијата сака да го подобри своето производство и бара технички партнер со искуство во производството на електронски компоненти на најдобри цени и квалитет.
Компанија од Велика Британија бара партнери заинтересирани за истражување на напредна технологија за обработка на слики во криминалниот сектор
Компанијата од Велика Британија разви платформа за обработка на слики која помага во истраги за идентификација на жртви, во случаи на експлоатација на деца на интернет. Компанијата бара партнери кои имаат напредна технологија за обработка на слики или истражна технологија.  
 
Се бара технологија за намалување на телесната тежина на каблите за бродови
Мултинационално превозно претпријатие бара технолошки решенија кои можат да се применат на нивните товарни и патнички бродови. Бродовите на компанијата користат тешки кабли за пренос на податоци за системи како што се греење, вентилација и климатизација. Компанијата би сакала да ја намали телесната тежина на овие кабли за 50% преку безжичен пренос на сигнали од сензори.
 
Грчки оператор на електронски системи (Transmission System Operator TSO) бара партнери заинтересирани во полето на превенција и откривање на физички и сајбер-закани на критична инфраструктура
Главната цел е развој на софтвер DSS (Decision Support System) кој ќе ги процени заканите од физички и сајбер-ризици, и ќе посочи решенија за превенција, откривање и одговор.
 
Грчка компанија бара партнер за развивање на електронски сензор за мониоторинг на нивото на отпадот во корпа за отпадоци
Грчка компанија активна во секторот за животна средина има потреба од склучување на договор во фирма за развивање на електронски сензор за следење на нивото на отпадот во корпа за отпадоци.
Италијански стартап бара партнери за иновативни дигитални технологии
Италијански стартап со сопствена продавница за мебел и дизајн има потреба од партнер кој може да обезбеди потребни технологии за поддршка на своите продавници .
 
Италијански производител на храна бара производители на суровини
Италијанска компанија активна на полето на прехранбената индустрија, основана во 1916 година во Сицилија, има потреба од производители на сурови материјали. Посакуваниот партнер треба да биде да ја снабдува италијанската фирма со суровини за производство како смрзната риба, смрзнато месо, смрзнат зеленчук и производи од домати. 
 
Српска компанија бара партнери за производство на органско и неорганско замрзнато овошје
Српска компанија специјализирана за производство на засладено и сушено овошје, овошје преработено во џем, како и производство на чоколадни плочки наменети за директна потрошувачка или за употреба во слаткари и пекари бара партнери за производство. Заинтересираните компании треба да поседуваат стандарди за квалитет согласно правилата на ЕУ.
Црногорски дистрибутер бара производител на уметнички материјали
Црногорскиот дистрибутер на уметнички материјал бара производител на: рамки, четки, платна, акварели, акрилни масла и други производи. Потенцијалниот партнер треба да произведува / снабдува квалитетни производи и треба да биде сигурен и брз.
Партнерот треба да понуди услови за соработка, на поволна и фер основа.
Шпанска компанија има потреба од сензори во областа на земјоделството
Шпанска компанија активна во земјоделскиот сектор има развиено сонда која екстрахира почва за анализа во лабораторија. Компанијата има потреба од соработник со кој ќе развие сензор со цел да биде вграден на сондата и да овозможи континуирано мерење на физичко-хемиските параметри.
                                                                                                    ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ                                                                                                
Француска компанија има потреба од технологија за пречистување на отпадни води во домаќинства
Компанијата бара партнери кои имаат развиено решенија базирани на бараната технологија со што се нуди договор за негова дистрибуција. Компанијата во чија сопственост е решението треба да обезбеди техничка поддршка за инсталација и користење.
                                                                                 
                                                                                            ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Романска компанија има потреба од технологија за обработка на коноп
Романска компанија која работи во областа на земјоделството има намера да инвестира во фабрика за обработка на коноп. Компанијата е во потрага по соработници (истражувачки институти, универзитети или компании) кои се во можност да ја обезбедат потребната технологија за обработка на коноп и извлекување на влакната без загадување на водата. 
                                                                                                                   ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
 Белгијска компанија има потреба од сензори за мерење квалитет на  воздух
Компанијата е во потрага по индустриски партнери со сензори кои овозможуваат мерење на квалитетот на воздухот и даваат приказ на учеството на алергени, ПМ 2.5, испарливи органски соединенија и др. во приватни домови, згради и канцеларии. Сензорите треба прецизно и во реално време да ги мерат клучните компоненти на воздухот во затворени простории согласно насоките на Светската здравствена организација.
                                                                                                       ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Словачка компанија, производител на сладок чипс од компир бара дистрибутери и застапници
Компанија од Словачка, активна во прехрамбената индустрија, бара интернационални дистрибутери, агенти и трговски фирми за продажба на нивниот производ - сладок чипс од компир. Чипсот се прави од тенки парчиња компир печени во сончогледово масло, а кои подоцна се зачинуваат според внимателно развиен рецепт на компанијата.  
                                                                                                       ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Компанија од Словачка, производител на екслузивни џемови и сосови со алкохол, заинтересирана е за соработка со дистрибутери
Потребна е дистрибуција на екслузивни џемови и сосови со алкохол, во ексклузивни продавници, во продавници за алкохол, до кетеринг компании, хотели и ресторани. Атрактивниот дизајн на производите ги прави погодни за подароци за лојални партнери, клиенти и вработени. Производите содржат алкохол со врвен квалитет од различен вид, вклучувајќи шампањ, виски, ликери, бренди, водка или рум.
                                                                             ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Софтвер за управување на фарми базиран на знаење
Хрватска компанија има развиено клауд решение за управување на фарми. Решението се фокусира на помагање на фармерите преку оптимизација на производниот процес, а врз основа на иновативен пристап воден од податоци.Компанијата бара крајни корисници заинтересирани за договор за техничка соработка или други компании за заедничко вложување и технолошка соработка
                                                                                                     ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
                                   
Компанија од Хрватска бара дистрибутери за својот иновативен производ за wellness и спа 
Компанија од Хрватска основана во 2013 година и насочена кон развој на нови технологии применливи во секојдневниот живот бара дистрибутери за еден од своите производи – иновативна климатска кабина што може да се применува во здравствениот и wellness секторот.
 
                                                                                                  ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ                                                                                  
Британска компанија бара сензор технологија за следење на канализациски води
 
Компанија од Велика Британија има потреба од сензор технологија која овозможува следење на нивото на водата и квалитетот на канализациската вода во реално време за да се овозможи подобро управување со отпадните води. Потребната технологија би требало да ги замени камера системот и системот за тестирање на канализациските води. 

                                                                                                      ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА