Интервјуа

“Безбедноста на информации не е завршена со купување на антивирусен програм”

Zero Science Lab е македонска лабораторија за истражување и развој на информациската безбедност. Основана е во 2007 година од страна на Ѓоко Крстиќ со идеја за развивање на поголема свест за информациската безбедност во Македонија и ...

Прочитај повеќе

“Успешен менаџер треба да биде трпелив, да слуша, да превзема одговорност и решенија“

Филип Попов e магистер по фармацевтски науки. Завршил факултет во Софија а магистрирал во Холандија, со тоа што неговото професионално искуство започнува во 2007. Најпрво работел во стоматолошка веледрогерија, во фамилијарен бизнис кој и ден денес постои, а со самото отварање на првото преставништво на Авон во Македонија, ја превзема...

Прочитај повеќе

Solaborate - нов сегмент во развојот на социјалните мрежи

Solaborate е професионална социјална мрежа за технолошки професионалци, која ја лансираше глобално својата beta верзија пред околу 3 недели, и досега има собрано почетни инвестиции за развој од над 1 милион долари.Solaborate, мрежата е креирана токму во Скопје од страна на ИТ професионалци...

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови