Вести што го содржат тагот МСП

Манифестација „Иновативно претпријатие на годината 2019“

На 29 мај со почеток во 10.30 часот во хотел Александар Палас ќе се одржи манифестацијата за прогласување на победниците од националниот натпревар „Иновативно претпријатие на годината“.

Прочитај повеќе

IoT4Industry отворен повик за финансирање

IoT4Industry е 30- месечен проект кој поврзува 3 кластери од информациско-комуникациската индустрија со искуство и знаење во областа на Internet of Things (IoT) технологиите, финансиран од Хоризонт 2020 програмата на Европската Комисија.

Прочитај повеќе

Отворени информативни денови за конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади организира информативни настани за избор на „Иновативно претпријатие на година“, дел од проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови