Вести што го содржат тагот иновации

Бизнис акцелераторот УКИМ и Фондот за Иновации и Технолошки развој домаќини на индустрискиот акцелератор Колектор Дигитал од Словенија

Бизнис Акцелераторот УКИМ ја зајакнува регионалната поврзаност со клучните актери од Балканот и затоа беше домаќин на индустрискиот акцелератор Колектор Дигитал од Словенија.

Прочитај повеќе

„Креирај едукативни активности за најмладите“ - работилница за воспитувачи и одделенски наставници

Како дел од проектот #Inno4Edu, СмартАп - Лабораторија за социјални иновации организира дводневна работилница „Креирај едукативни активности за најмладите“, наменета за едукатори, каде ќе се изработуваат дидактички материјали и игровни активности за спроведување на наставен час со деца од 3 до 10 години.

Прочитај повеќе

Брокерски настан ‘Match 4 Energy Waste Water’

Enterprise Europe Network во Македонија & REECO International го организираат Брокерскиот настан ‘Match 4 Energy Waste Water’ дел од Првиот Интернационален Саем и Конференција за обновливи извори на енергија, енергетска ефикасност, отпад и вода Renexpo® NMK.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови