Интервјуа

Интервју со iDerma – победникот на Mobile AppCamp 2012

“Mobile AppCamp беше добра можност да ја претставиме iDerma на интернационалната сцена и да добиеме вредни совети од искусни ментори и инвеститори од цела Европа.”iDerma е ветувачки хрватски стартап кој победи на првиот Mobile AppCamp во декември. Прочитајте за нивното искуство и за тоа како нивното учество на Mobile AppCamp ...

Прочитај повеќе

“Земјите од Балканот можат да се натпреваруваат со Скандинавија кога станува збор за развој на мобилни апликации“

Интервју со LauriAntalainen, ко-основач на GameFounders, единствениот акцелератор во Европа специјализиран за игри и стартапи кои изработуваат игри. Lauriбеше еден од менторите на минатогодишниот MobileAppCampво Скопје, прв интернационален камп за мобилни апликации во Македонија.

Прочитај повеќе

Македонците се повеќе покажуваат свест за малиот украс кој покажува време

Во ова интервју Претприемач.мк ви го претставува младиот менаџер на добро познатите продавници за часовници Мy Time, Драган Салџиев.Претприемач: Како започнува вашата претприемачка приказна?Нашата фамилијарна приказна започнува прилично скромно. Мојот прадедо Стефан ...

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови