Интервјуа

Младите не мора да се вработат, тие всушност имаат моќ да се само-вработат!

Интервју со Нина ПавловскаОпштествено одговорен претприемач, основач на младинска непрофитна организација „Младите можат“ и денешен соработник во приватно училиште во Бангалор, Индија.1. Како го разбираш поимот на општествено одговорен претприемач? Кој се може да биде општествено одговорен?Секој има потенцијал да биде ...

Прочитај повеќе

Кој е подготвен да ризикува, тој е подготвен и за големи предизвици и за големи резултати

Во ова интервју претприемач.мк ви го претставува Милан Тодевски, сопственик на Event Management Solutions.1. Како започнува вашата претприемачка приказна?Идеjата за основање сопствена компанија која ќе се занимава со организација на настани и изнајмување на техничка опрема за истите, беше поттикната од претходните мои ангажмани, имено ...

Прочитај повеќе

Формулата за успех секогаш е : не постои не можам и не може, секогаш за се има начин само треба да го пронајдете вистинскиот

Во ова интервју претприемач.мк ви ја претставува Јована Печијаревска, менаџер за односи со јавност на маркетинг и ПР агенцијата Ханибиз.1. Која е вашата oдговорност како менаџер за односи со јавност во Ханибиз?Во Ханибиз сум одговорна за сите проекти кои се поврзани со односите со јавноста, од создавање на вистинската ...

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови