Интервјуа

“Освен голем ентузијазам ништо друго не би било потребно да се започне една мала компанија”

Интервју со основачите на eMall.mk, Столе Китановиќ и Костадин Стојчев.Започнат пред повеќе години како студентски проект кој прерасна во вистински онлајн трговски центар, eMall е нова е-продавница која е концепирана како “онлајн трговски центар” во Македонија и нуди е-комерцијала на сите приватни и правни лица.

Прочитај повеќе

Свеста за сајбер/кибернетичката безбедност е се уште на ниско ниво

Предраг Тасевски е магистер на информатички науки од областа на информатичка безбедност, т.е. кибер/сајбер безбедност. Вториот циклус на високо образование го има стекнато на Техничкиот Универзитет Талин и Универзитет Тарту во Естонија. Исто така дипломата стекната во странство е признаена во...

Прочитај повеќе

Ако сакате да бидете добар програмер, пишувајте многу код и често читајте код напишан од други. Бидете упорни бидејќи патот е долг, но ветува многу.

HASELT е компанија за развој на софтверски решенија со фокус на најновите и најиновативни технологии. Моментално со главно претставништво во Скопје, од неодамна преставништво во New York, US кадешто имаат тим кој се фокусира на проширување на бизнисот на американскиот пазар и партнери во Македонија, Естонија, Финска, Ирска, Англија и други ...

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови