Новости

Вебинар „Менаџмент на информациски системи и стратегија“

Фондација Претприемачки Сервис за Млади ги повикува сите мали и средни компании да учествуваат на бесплатниот вебинар „Менаџмент на информациски системи и стратегија – подобрување на растот на вашиот бизнис“ кој ќе се одржи на 21 февруари во 12 часот.

Прочитај повеќе

Обука „Еквити финансирање за мали и средни претпријатија“

Фондација Претприемачки Сервис за Млади организира еднодневна обука за претставници на мали и средни компании на тема „Искористување на моделот на еквити финансирање за мали и средни претпријатија“. Обуката е наменета за претставници на мали и средни претпријатија кои ќе се запознаат со алтернативните извори на финансирање, пред се на финансирањето

Прочитај повеќе

КУРС ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

Графичкиот дизајн претставува визуелна комуникација, уметност која има конкретна задача и цел. Програмата на оваа обука е конкретна, практична и ориентирана кон уметноста и техниката. Целта на оваа програма е поттикнување на креативноста на учесниците и подигнување на нивото на естетика на графичко изразување и изработка на графички решенија.

Прочитај повеќе

ФИНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “Како да размислиш, намалиш, реупотребиш и рециклираш!”

На 9-ти јануари 2020 година, проектниот конзорциум предводен од Европскиот Универзитет - Скопје, организира Финална конференција „Како да размислиш, намалиш, реупотребиш и рециклираш“, која ќе започне од 10.00ч на Европскиот Универзитет.

Прочитај повеќе

Kонкурс за ангажирање на технички асистент

Фондација за Претприемачки сервис за млади распишува конкурс за ангажирање на технички асистент на определено време според потребите на проектот „Интелигентен прекуграничен акселератор за иновативни ИКТ стартапи“

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови