Новости

Иднината на финансискиот сектор по 2020 година

Извештајот на ПрајсвотерхаусКуперс „Financial Services Technology 2020 and Beyond: Embracing disruption“ ги анализира промените кои реалниот свет ќе ги доживее како резултат на технолошките достигнувања во финансискиот сектор.

Прочитај повеќе

WEbarometer – анкета наменета за жени претприемачи

WEbarometer е анкета наменета за жени претприемачи од било која земја ширум Европа.На анкетата може да одговори секоја жена претприемач која е самовработена или е сопственик/косопственик на деловна активност што вработува други лица.

Прочитај повеќе

Вебинар: „Поддршка на жените претприемачи во време на КОВИД-19“

На 07ми јули 2020 се одржа првиот вебинар на тема „Поддршка на жените претприемачи во време на КОВИД-19“.

Прочитај повеќе

Партнерство за циркуларна економија – одржлив развој на МСП и регионален развој

Во јуни 2020 година, ПСМ Фондација во партнерство со Albanian Socio Economic Think Tank (Албанија) и Foundation for innovation and technology development (Босна и Херцеговина) започна со спроведување на проектот „Партнерство за циркуларна економија - одржлив развој на МСП и регионален развој“ ко-финансиран од Western Balkans Fund.

Прочитај повеќе

Интернационален натпревар за технолошки стартап компании „EIT Digital Challenge 2020“

EIT Digital, дел од Европскиот институт за иновации и технологија (ЕИТ), го најавува EIT Digital Challenge 2020, интернационален натпревар за технолошки стартап компании.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови