Новости

Тech4Muni MK- Иновативна трка за решавање на предизвиците

На 11 – 12 септември во Скопје ќе се одржи Тech4Muni MK - престижен иновациски спринт/маратон каде што талентирани македонски компании и претприемачи развиваат решенија за предизвиците со кои што се соочуваат градовите.

Прочитај повеќе

Big Bang Start-UP Challenge: ITU Magnet Acceleration Program

ITU Magnet е глобален центар за инкубација кој ги поврзува старт-ап компаниите со потенцијални клиенти, инвеститори или бизнис партнери на пазарот и нуди тренинг и менторство за стратегии за влез на пазарот и пристап до нови инвеститорски мрежи.

Прочитај повеќе

Микро грантови достапни за мали и средни претпријатија од областа на чисто производство

Во рамките на KET4CleanProduction проектот, европски мали и средни претпријатија од областа на чисто производство (Clean production) се поканети да аплицираат за микро грантови со максимална вредност од 50.000 Евра, за проекти не подолги од 6 месеци.

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на приватни претпријатија за сертификација на системи за квалитет според ISO стандарди

Согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2019 година, Министерството за економија на Република С.Македонија објавува јавен повик за надоместување на 60% од докажаните трошоци на деловните субјекти за сертификација на системи за квалитет според ISO стандарди.

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за кофинансирање на претпријатија за купување на опрема, инструменти и алат

Согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2019 година, Министерството за економија на Република С.Македонија објавува јавен повик за финансиска поддршка на претпријатија преку кофинансирање на дел од трошоците за купување на опрема, инструменти и алат.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови