Вести што го содржат тагот Акцелератор

Отворен повик за Startup Acceleration Program на Бизнис акцелераторот УКИМ

Новоформираниот Бизнис акцелератор УКИМ го објави првиот отворен повик за својата Startup Acceleration Program.

Прочитај повеќе

Почнува со работа Деловно-технолошки акцелератор УКИМ, дел од Научно-технолошки парк

Во рамки на Научно-технолошкиот парк, сместен во кампусот на техничките факултети во Скопје беше отворен Деловно-технолошкиот акцелератор за млади претприемачи и иноватори.

Прочитај повеќе

IMPACT акцелераторот започнува со нов меѓународен циклус и ги очекува вашите проекти!

Вкупно 28 стартапи ќе добијат инвестиција од 100.000 евра. Два од овие стартапи ќе добијат 250.000 евра, а четирите најдобри ќе се натпреваруваат за инвестиција од 1.5 милиони од инвеститорите. Пријавувањето е веќе отворено и ќе трае до 9 мај. За заинтерисираните апликанти од Македонија на 3 април во Скопје е организирана и инфо-сесија.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови