Вести што го содржат тагот циркуларна економија

5 иновативни бизнис концепти за подобрување на одржливоста кај модната индустрија

Погледнете кои се најновите решенија за подобрување на одржливоста во модната индустрија

Прочитај повеќе

ОБУКА за компании: Циркуларна економија – преку редизајн на производите до минимизирање на отпадот и зголемување на профитот

Датум: 07 и 08 ноември, 2019Време: од 09:00 до 16:00 часотЛокација: Фондација ПСМ, 16та Македонска Бригада 13б, 1000 СкопјеПредавач: Проф. д-р Лидија НаумовскаКотизација: 1000 денари (цената на обуката е субвенционирана)

Прочитај повеќе

Прв национален проект за циркуларна економија

Фондација за Претприемачки сервис за млади, како дел од проектниот конзорциум составен од 5 партнерски организации од 4 држави, започна со спроведување на проектот “Online Master Study Program for Circular Economy”. Проектот е финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови