Вести што го содржат тагот ПСМ Фондација

Повик за учесници во креативни работилници

Во текот на месеците јуни и јули годинава, вкупно 50 млади жени ќе ја имаат можноста да бидат дел од креативни работилници кои ќе им помогнат да ги усовршат своите креативни вештини и преку кои учесничките ќе бидат запознаени со можноста за остварување на иден приход преку работа од дома и онлајн продажба на своите изработки .

Прочитај повеќе

Започна имплементација на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“

Започна имплементацијата на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, финансиран од Европската унија со главна цел за активно вклучување во реформскиот процес на Поглавје 20 преку структурирани напори од страна на мрежата на граѓански организации „ЈЕС Нетворк“.

Прочитај повеќе

ПСМ Фондација – Регионален центар со отворен инфо пулт за деловна поддршка на претприемништвото

Започнувајќи од март годинава ПСМ Фондација стана Регионален центар во Републиката за реализација на програмската активност „Инфо пулт”. Заинтересираните, за сите потребни информации може да се обратат на 02 3 103 660 на e-mail contact@yes.org.mk, или да повелат директно во просториите на Фондацијата, секој работен ден од 10.00-11.00ч.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови