Новости

Лансирана мобилна апликација за бизнис можности „ИноБиз“

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) изработи бесплатната мобилна апликација „ИноБиз“ која има за цел да им помогне на македонските компании да пронајдат странски партнери за бизнис соработка, трансфер на технологии и учество во проекти за истражување и развој.

Прочитај повеќе

Лансирана мобилна апликација за бизнис можности „ИноБиз“

Фондацијата МИР ја изработи бесплатната мобилна апликација „ИноБиз“ која има за цел да им помогне на македонските компании да пронајдат странски партнери за бизнис соработка, трансфер на технологии и учество во проекти за истражување и развој.

Прочитај повеќе

Ericsson: 10 Hot Consumer Trends for 2019

Ericsson го објави 8-то издание на својот ConsumerLab извештај за трендови – 10 Hot Consumer Trends 2019, кој содржи предвидувања за 34 милиони технологии кои ќе бидат во развој во 2019 год. и во иднина.

Прочитај повеќе

2018 Mobile Industry Impact Report: Sustainable Development Goals

Годишниот извештај на GSMA „Mobile Industry Impact“ за 2018 год. издаден во Генералното Собрание на ОН покажува дека индустријата продолжува да го зголемува своето влијание врз сите 17 Цели откако мобилниот стана првиот сектор во светот што се заложи за испорака на Целите за одржлив развој на Обединетите Нации во 2016.

Прочитај повеќе

Повик за учество на 7-дневен тренинг за иновациски менаџмент

Фондација Претприемачки Сервис за Млади во рамките на проектот „Јакнење на конкурентноста на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од Европската Унија, објавува повик за учество на 7-дневна тренинг програма за иновациски менаџмент, базирана на содржината на онлајн курсот за иновациски менаџмент.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови