Вести што го содржат тагот стартап

Бизнис акцелераторот УКИМ и Фондот за Иновации и Технолошки развој домаќини на индустрискиот акцелератор Колектор Дигитал од Словенија

Бизнис Акцелераторот УКИМ ја зајакнува регионалната поврзаност со клучните актери од Балканот и затоа беше домаќин на индустрискиот акцелератор Колектор Дигитал од Словенија.

Прочитај повеќе

Big Bang Start-UP Challenge: ITU Magnet Acceleration Program

ITU Magnet е глобален центар за инкубација кој ги поврзува старт-ап компаниите со потенцијални клиенти, инвеститори или бизнис партнери на пазарот и нуди тренинг и менторство за стратегии за влез на пазарот и пристап до нови инвеститорски мрежи.

Прочитај повеќе

“Нашата идеја досега победуваше на неколку натпревари, но да се добие признание за “Иновативно претпријатие на годината 2019” e особена гордост за целиот тим на Омега Рисрч” – Ирина Велевска, Извршен директор на Омега Рисрч

Во категоријата најиновативна стартап компанија, наградата ја понесе Омега Рисрч со иновацијата „Иднината на козметиката“, станува збор за 100% органска, јадлива и вкусна козметика. Оваа година производите на Омега почнаа да се продаваат и во Словенија и Хрватска каде компанијата се вклучи во еколошката акција – за свет без пластика.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови