Вести што го содржат тагот ЕУ

Актуелно

Повик за учество на обуки во областа на младински политики

Повик за учество на три обуки за јакнење на капацитетите на 45 граѓанските организации за влијание врз младинските политики во текот на месец април и мај 2018 година, во Битола.

Прочитај повеќе

Фондот за иновации и технолошки развој го презентира предлог концептот за идниот НТП

Фондот за иновации го презентира Нацрт предлогот за основање на Научно технолошки парк кој го изработува тим од експерти финансиран од ЕУ.

Прочитај повеќе

Европска Инвестициона Банка одобри финансирање од 5 билиони евра за иновации, обновливи извори и домување

Европската Инвестициона Банка одобри финансиска инвестиција од 5 билиони евра за секторите на одржлив транспорт, обновлива енергија, индустриска иновација, социјално домување и интернет и мобилни телекомуникации.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови