Иднината на финансискиот сектор по 2020 година

Дали можете да ги замислите финансиските институции со софистицирани роботи кои ќе го заменат човечки кадар? Дали можете да замислите да добивате инвестициски совети од вештачки интелигентни апликации?
Ова не е фантазија, ова е иднината на финансискиот сектор. Посткризните регулаторни мерки веќе почнуваат да се воспоставуваат со што финансиските институции постепено се прилагодуваат на новите бизнис модели. Станува очигледно дека забрзаното темпо на технолошка промена е најкреативната сила во финансискиот сектор во моментов.
Извештајот на ПрајсвотерхаусКуперс „Financial Services Technology 2020 and Beyond: Embracing disruption“ ги анализира промените кои реалниот свет ќе ги доживее како резултат на технолошките достигнувања во финансискиот сектор.
Извештајот може да го преземете на следниот линк

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови