Will 5G remake the world, or just make it a little faster?

4G е одговорен за толку многу промени што многумина се прашуваат дали е можно да се создаде уште една револуција во безжичната технологија, или промените едноставно ќе се градат постепено врз она што се започна со 4G.
Додека влијанието на 5G безжичната мрежа и понатаму останува да се види, има потенцијал да поттикне бројни напредоци, вклучувајќи и дигитална трансформација во индустриите, обезбедувајќи платформа за end-to-end IoT поврзување, кое ќе овозможи побрзо поврзување за потрошувачите, па дури и повеќе исплатлива платформа за носачи.
Што е толку значајно кај новата 5G мрежа? Поголема брзина, ниска латентност и повеќе "линии" во мрежата за организирање и распределба на пропусниот опсег.

Целосната статија во линкот во прилог:
https://www2.deloitte.com/global/en/pages/technology-media-and-telecommunications/articles/will-5G-remake-the-world-or-make-it-faster.html

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови