Јавен повик за директно субвенционирање на микро, мали и средни претпријатија

Согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2019 година („Службен весник на Република Македонија “ бр. 16/2019), Министерството за економија го објави повикот за директно субвенционирање на микро, мали и средни претпријатија основани од државјани на Македонија, кои вработуваат повеќе од три лица, преку субвенционирање на 60% од докажаните трошоци настанати во 2018 и 2019 година, но не повеќе од 300.000 денари вкупно по апликант.

За повеќе информации, условите, право на учество и потребните документи за аплицирање погледнете го целосниот повик ОВДЕ.

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови