“Џолев и уметностите” 8ма година, обуки од областа на дизајнот и уметноста

Школата за уметност и дизајн „Џолев и уметностите” ја најавува својата 15-та сезона на обуки, курсеви, предавања и работилници.
 
Во тек е пријавувањето на следните програми:
 
 
КУРС ПО ФОТОГРАФИЈА
5 Предавачи • 10 портрет модели • завршна ИЗЛОЖБА!
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/photography.pdf
МЕНТОР: Драги Неделчевски и Дејан Џолев
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 12 седмици • 12 термини • 60 часа
ПОЧЕТОК: 23ти март
ТЕРМИН: Сабота, 12:00ч. - 15:30ч.
 
 
КУРС ПО ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ
ТВОЕТО НОВО ХОБИ... ТВОЈАТА СТАРА ЖЕЛБА!
Сите материјали се вклучени во цената.
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/painting.pdf
МЕНТОР: Блашка Ми Ева
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици • 10 термини • +50 часа
ПОЧЕТОК 24ти март
ТЕРМИН: Сабота, 16:30ч. - 19:00ч.
 
 
ОБУКА ЗА ФИЛМСКИ АКТЕР
СНИМАЊЕ на краток игран ФИЛМ и КИНО ПРЕМИЕРА!
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/acting.pdf
МЕНТОР: Дејан Џолев + ГОСТИ АКТЕРИ И ПРОФЕСОРИ.
ВРЕМЕТРАЕЊЕ 10 седмици • 10 термини • +50 часа
ТЕРМИН: Недела, 12:00ч. - 15:00ч.
 
 
КУРС ЗА ПИШУВАЊЕ ФИЛМСКО СЦЕНАРИО
Промоција на збирка сценарија од програмата!
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/writing.pdf
МЕНТОР: НИКОЛА КУЗЕЛОВ
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици • 10 термини • +38 часа
 ПОЧЕТОК: 24ти март
ТЕРМИН: Недела, 17:00ч. - 19:30ч.
 
ПРЕДАВАЊЕ ПО ПСИХОЛОГИЈА
Психоаналитичка теорија на Сигмунд Фројд, со топли напивки и колачиња.
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/psychology.pdf
Ментор: Проф. Д-р Стефан Сидовски- Сидо
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 5 седмици • 5 термини • 10 часа
ПОЧЕТОК: 26ти март
ТЕРМИН: Вторник, 19:00ч.
 
 
КУРС ПО ПОСТПРОДУКЦИЈА И МОНТАЖА НА ФОТОГРАФИЈА
+ ADOBE Photoshop
Задолжително за секој фотограф!
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/photoshop.pdf
МЕНТОР: Дејан Џолев
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 5 седмици • 10 термини • 30 часа
ПОЧЕТОК: 21ви април
ТЕРМИН: Вторник и петок, 18:00ч. - 20:30ч.
 
 
KУРС ЗА КОНСТРУКЦИЈА НА ОБЛЕКА СО ТЕХНИКИ НА КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ
Во целосно опремено модно атеље!
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/fashion.pdf
МЕНТОР: Никола Булески - Буле
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 8 седмици • 8 термини • 24 часа
ПОЧЕТОК: 6ти мај
 ТЕРМИН: Понеделник, 18:00ч. - 20:30ч.
 
 
РАБОТИЛНИЦА ЗА NUDE ФОТОГРАФИЈА
За прв пат во Македонија – со професионален nude моделка.
ЦЕЛА ПРОГРАМА: www.djolevandarts.com/nude.pdf
Ментор: Владимир Тасевски
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 3 дена • 3 термини • 20 часа
ТЕРМИНИ: 10-11-12 мај.
 
 
ПРЕДАВАЊА ЗА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ
Што е уметност? И кои се новите медиуми!
ЦЕЛА ПРОГРАМА: наскоро
Ментор: Никола Узуновски
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 5 седмици • 5 термини • 10 часа
ПОЧЕТОК: 6ти мај
ТЕРМИН: Понеделник, 19:00ч.
 
РАБОТИЛНИЦА ЗА МОДНА ИЛУСТРАЦИЈА
Цртање на човечки фигури и истражување на модната фигура со жив модел.
ЦЕЛА ПРОГРАМА: наскоро
Ментор: Александра Јовановска
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 2 дена • 2 термини • 12 часа
ТЕРМИНИ: 11-12 мај.
 
Повеќе информации:
Џолев и уметностите
071240598
www.facebook.com/DjolevAndArts
 
 
 

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови