Создавање на гигабитно општество: улогата на 5G

Студија изготвена од страна на Arthur D. Little ги разработува во детали потребите и придобивките од 5G за осум индустрии, од транспорт и производство до здравство и земјоделство. Поврзани и автономни возила, беспилотни летала, еластични паметни мрежи, апликации за зголемена реалност, биоелектроника, флексибилно производство и роботика се само неколку од студиите кои се прикажани. Извештајот дава осврт на повеќе од дваесет надворешни студии на случај развиени со големи корпорации и иновативни европски стартапи.
Тимот на Arthur D. Little ја има изработено студијата во соработка со многу организации како и водечки европски академски институции, продавачи на опрема како и многу оперативни компании од Vodafone.
Студијата е достапна на следниов линк

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови