Дата24 јуни 2020 
ЛОКАЦИЈА: Виртуелен настан преку онлајн платформа: https://e2tech4smartcities-2020.b2match.io


Виртуелен настан E²Tech4SmartCities 2020
Придружете се на виртуелниот настан и зголемете ги вашите шанси да го најдете вашиот иден меѓународен партнер.
Овој настан ќе се одржи за време на Европската недела на одржлива енергија за да открие повеќе можности за деловна соработка и соработка во областа на енергетски ефикасни и одржливи технологии.
 
Фокус и главни теми:
 • Енергетски ефикасни згради
 • Паметна мобилност и логистика
 • ИКТ за градови, паметни градови и заедници
 • Европски можности за истражување и иновации според Хоризонт 2020
 • Управување со енергија и обновување
 • Циркуларна економија и природни решенија засновани за урбаните области
 • Паметно и здраво живеење
 
Три настани во едно:
Брокерски настан E²Tech4SmartCities 2020: посветен на Одржливи и енергетски ефикасни технологии за градовите. Дали имате иновативен проект и дали барате партнер за подобрување и развој на вашата технологија? Ние ќе ви помогнеме да го пронајдете вашиот технички партнер за меѓународна соработка или проекти за истражување и развој.
E²Tech4SmartCities Pitch сесија 2020: имате иновативна технологија и дали барате финансиски инвеститори? Аплицирајте на Pitch сесијата, 6 компании ќе бидат избрани за да ја претстават својата проектна идеја на панел на потенцијални инвеститори.
H2020 Horizon Workshop: покрај брокерските можности цел ден, ќе се одржи работилница за да ги презентира можностите за финансирање во рамките на програмата H2020/Horizon Europe. Темите опфаќаат приоритети како што се: енергија, мобилност, решенија засновани врз животната средина и циркуларна економија и активности за поинклузивни и побезбедни градови.
Настанот е наменет за:
 • Приватни компании (вклучително и старт-ап компании, мали и средни претпријатија и големи компании),
 • Јавни институции и општини
 • Индустриски здруженија
 • Универзитети и истражувачки центри
 • Инвеститори и бизнис ангели
 
Како може да се учествува?
Учеството на настанот не се наплаќа, а регистрацијата се врши преку следниот линк: https://e2tech4smartcities-2020.b2match.io/

Контакт лице:
Емилија Андонова

emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891