Меѓународните прекугранични контакти се поважни од кога било досега. Со овој долгорочен виртуелен настан, би сакале да отвориме можност да најдеме деловни и истражувачки партнери од областа на животната средина, енергија и циркуларна економија. До крајот на 2020 година, оваа платформа ви нуди можност за вмрежување со учесници од целиот свет преку виртуелни состаноци.
 
Главни теми
 • Отпад и рециклирање
 • Обновлива енергија
 • Енергетска ефикасност
 • Циркуларна економија
 
Зошто да учествувате
 • Како купувач - најдете квалификувани европски добавувачи
 • Како менаџер за продажба - најдете нови европски клиенти
 • Како развивач на производи - најдете партнери да разговарате за нова технологија/иновативни решенија
 • Како организација за истражување - најдете партнери за европски проекти за истражување и развој
Што добивате?
 • Покажете ги вашите најповолни проекти, производи или know-how
 • Насочување на потенцијални деловни партнери во однапред закажани виртуелни состаноци
 • Иницирајте прекугранични контакти и соработка
 • Најдете нови комерцијални/технолошки/истражувачки партнери
 • Добијте ги најновите информации за резултатите од истражувањето поврзани со индустриите
 • Лесен пристап до претпријатијата и научниците во тематски фокус
 
Како да се регистрирате: https://international-partnering-environment-2020.b2match.io/home  
Настанот ќе биде организиран преку платформа за закажување и одржување на состаноци/видео конференции за кои не ви е потребен дополнителен софтвер, туку само ажуриран веб прелистувач, микрофон и веб-камера.
 
Учеството на настанот не се наплаќа. 
 
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891