BOPT20180306002
Винарија од Португалија, специјализирана во производство на префинетите вина Douro од најголемиот вински регион во земјата почнува со своите интернационални активности и за таа цел бара увезувачи/дистрибутери за промоција и продажба на нивните производи на локалните пазари.

Винарската визба ги нуди следните предности за потенцијалните партнери: - Знаење за производство на вино - Производи со конкурентни цени - Висок капацитет за производство - Одлично сертифицирано грозје поради погодните почвени услови и клима - Квалитетни вина од Douro обележаниот регион, претходно одобрени од Институтот за вино на Port и Douro – Одлични етикети за вино.

Идеалниот партнер треба да биде дистрибутер кој ги има потребните знаења и искуство во секторот на пијалоци, а особено во алкохолните пијалоци. Потенцијалните партнери треба да имаат постоечки врски со малопродажниот сектор, хотели, ресторани и кафулињата каде што овие пијалаци треба да се дистрибуираат. Нивната улога ќе биде да ги претставува, промовира и продава вината на компанијата преку соодветените канали на различните пазари. За возврат партнерот ќе добива тековна поддршка од португалската винарија во однос на обука за производот (вклучувајќи ги и техничките спецификации за секое вино и листа за производи) и маркетинг.

Контакт лице:
Александар Филипоски
Емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk  
Тел: +389 (0) 2 3108891