BOLT20200604001

Текстилната компанија основана во Турција бара модни брендови кои сакаат да нарачаат готови парчиња облека. Го нуди целиот производствен процес од скица до испорака. Можна е и услугата „Cut Make Trim“ од ткаенината на партнерот. Компанијата е носител на ISO 9000 сертификат. Се разгледува соработка базирана на договори за производство или подизведувачи.
 Компанија со седиште во Турција има искуство во секторот за мода и текстил и искуство во соработка со огромни локални турски компании. Тие произведуваат секаков вид стилови на облека.

Портфолиото на производи на компанијата вклучува:
- училишни униформи; палта, елеци, дуксери со долги ракави, дуксери со кратки ракави, маици, платнени панталони, ткаенини панталони, дуксери со качулка, тренерки.
- Облека за жени, мажи и деца, како што се панталони, маици, кошули и здолништа.
 - Медицински текстилни производи: Медицински наметки за еднократна употреба, заштитни комбинезони за еднократна употреба, медицински маски за еднократна употреба, маски за платно, плетени маски.
Компанијата има намера да се прошири на меѓународно ниво и бара партнери кои се заинтересирани да започнат или да нарачаат производство на облека во Турција.

Видовите на соработка што се бараат се:
-Договор со кооперант (да ја понуди својата услуга за моден дизајн на други компании во краткорочен или долгорочен договор)
 -Договор за производство (компанијата може да ги произведе производите доколку е потребно, во краткорочен или долгорочен договор).
Предности и иновации
Главните предности што им се нудат на потенцијалните деловни партнери вклучуваат:
- производствениот капацитет е над 80.000 парчиња месечно;
- сите производи се произведени со користење на висококвалитетни материјали;
- човечките ресурси на компанијата се добро искусни во производствениот процес и можат да завршат нарачки со различна сложеност.

  
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk 
Телефон: +389 (0) 2 3108891