Датум: 29 јуни-1 јули 2019                Локација: Торино, Италија
Од 29 јуни до 1 јули во Торино ќе се одржи 4-тото издание на TorinoFashionMatch, настан за вмрежување фокусиран на текстилната и модната индустрија, место каде компании, модни дизајнери, произведувачи, купувачи, дистрибутери и модни брендови ќе имаат можност за запознавање на потенцијални бизнис и технолошки партнери на претходно закажани средби.
 
Учесниците ќе имаат можност за:
 
  • Учество на EEN Б2Б средби
  • Запознавање на потенцијални купувачи/клиенти
  • Пронаоѓање нови бизнис партнери
  • Иницирање прекугранични контакти и соработки со интернационални партнери
  • Информирање за најновите трендови, технологии и иновации во текстилната и модна индустрија
  • Посета на тематски работилници со интернационални инструктори
  • Посета на 7-дневна модна недела во Торино (27 јуни-3 јули)

Тематски работилници:
 
  • Циркуларна економија и одржливост во модниот систем
  • Иновација, дигитализација и комуникација во модниот систем
  • Интернационализација, европска поддршка и интеркултурна поврзаност

Регистрација: https://torino-fashionmatch-2019.b2match.io/

Краен рок: 21 јуни 2019

Контакт лице:
Александар Филипоски
Емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk
Тел: +389 (0) 2 3108891