Датум: 25-27 јуни 2019          Локација: Брисел, Белгија

The Energy Call 2020 настанот за вмрежување е интегрален дел од #2020 Energy Info Days- настан кој таргетира широк спектар на компании, универзитети и истражувачи од Европа и пошироко со цел поттикнување на процесот на креирање конзорциуми за претстојниот Horizon 2020 Energy Call во следните главни области:
 
  • Енергетска ефикасност
  •  “Low carbon energy” технологии
  • Паметни градови и заедници                                                                                                                       
(повеќе теми од областа на енергијата ќе бидат дополнително објавени)

Учесниците на настанот за вмрежување е потребно претходно да бидат регистрирани на #2020 Energy Info Days:
(https://ec.europa.eu/inea/en/news-events/events/horizon-2020-energy-info-days)

Повеќе информации и регистрација на настанот за вмрежување:  
https://energycall2020.b2match.io/

Краен рок за регистрација: 20 јуни 2019
 
Контакт лице:
Александар Филипоски
Емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk
Тел: +389 (0) 2 3108891