Дата: 02.12.2020
Промовирање на деловни и технолошки партнерства во Југоисточна Европа
 
Виртуелниот настан Technology forum 2020 овозможува форум и б2б средби со поширока публика и можности за вмрежување на сите вклучени учесници. Целта на настанот е да промовира, деловни, технолошки и истражувачки партнерства при тоа обединувајќи ги компаниите, универзитетите, истражувачките центри и други организации активни во ИКТ сектор  во Југоисточна Европа. Преку овој настан учесниците ќе имаат можност да ја прошират својата мрежа, да истражуваат нови идеи и да развијат потенцијал за соработка преку договорени состаноци.
 
Фокус теми:
 • ИКТ технологии:
 • 5G
 • 3Д печатење
 • Системи и е-инфраструктура
 • Интернет
 • ИТ безбедност и доверба
 • Машинско учење
 • Роботика
 • Социјални медиуми
 • друга ИКТ технологија
 • Автомобилство, транспорт и логистика
 • Земјоделство, храна и пијалоци
 • Креативни индустрии, содржини и медиуми
 • Образование
 • Енергија и животна средина
 • Производство и индустриски софтвер
 • Конструкција на материјал
 • Медиуми
 • Паметни градови и мобилност
 • Вселена и воздухопловство
 • Туризам и културно наследство
 
Зошто да учествувате:
 • Склучите прекугранични контакти и договори
 • Запознајте нови европски и меѓународни клиенти и добавувачи
 • Пронајдете нови деловни, технолошки и партнери за истражување
 
Како да се регистрирате: https://technologyforum2020.b2match.io/ 
Учеството на настанот не се наплаќа. 

Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891