BOES20201111002
 
Шпанска текстилна компанија дизајнира и произведува облека од текстил. Компанијата нуди услуги за дизајн и производство во областа на чанти, додатоци, удобни обувки, трикотажа и спортска облека. Компанијата бара партнери заинтересирани за еко-ексклузивен пристап во нивните производи и сакаат да развиваат производи од нула до последниот прототип (заедничко вложување или договор за производство). Компанијата бара партнери од цела Европа. Компанијата со седиште во Шпанија поседува скоро 10-годишно искуство во секторот за мода и текстил и искуство во соработка со огромни меѓународни компании и дизајнери. Главните производи дизајнирани и произведени на оваа компанија се: чанти, додатоци, удобни обувки, патики, влечки, рамни, трикотажа и спортска облека.  Помеѓу 20 - 50% од активноста е транснационална, каде што компанијата дизајнира за други компании или произведува за нив. Компанијата извезува во други земји во Европа.

Целиот асортиман на нивните производи е направен во локално производство. Компанијата се грижи за работење на одржлив синџир на снабдување. Чевлите се произведуваат во фабрика која се базира на 85% сончева енергија. Компанијата исто така користи веганска кожа, материјали за рециклирање и што може да се рециклираат. Всушност, тие градат сопствен еко-систем.

Тимот има специфични дизајнери за чанти, обувки и облека а и соработуваат со  графички дизајнери и 3Д дизајнери со цел да ги визуелизираат производите и колекциите.
Видовите на соработка што се бараат се:
- заедничко вложување (бидејќи тоа е можност да се започне нов бизнис со долгорочна соработка),
- договор за производство (компанијата може да ги произведува производите доколку е потребно, во краткорочен или долгорочен договор).
 
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891