BOES20220328022

Компанија во Баскија специјализирана за грижа за стари лица развила уникатен технолошки систем за апликации за телематска грижа достапна преку таблети, паметни телефони или безжични уреди. Овозможува телегрижа, когнитивна стимулација, телемедицина, слабост, домашно следење и виртуелна реалност. Компанијата бара или да ја интегрира оваа модуларна технологија во постоечките платформи за следење на здравјето или да најде партнер кој ќе го продолжи својот развој преку техничка соработка или договор за соработка во истражувањето.

Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk 
Телефон: +389 (0) 2 3108891