TOBE20170904001
 
Белгиската компанија развила минијатуризиран сензор за мерење на континуирано зрачење. Компанијата бара индустриски партнер за техничка соработка или лиценцирање на технологијата.
 
Овој сензор со висока резолуција е дизајниран за откривање на гама зраци во лабораториска средина. Компанијата бара партнер кој може да ја продаде технологијата на својот пазар
Компанијата исто така е отворена за да им помогне на start-up кои сакаат да создадат нов производ. Заинтересираниот партнер ќе добие техничка поддршка за евентуални технички надградби на технологијата ((технички договор).
 
Предложената технологија е со ниска цена и има многу висока резолуција. Начинот на дизајнирање на уредот овозможува креирање на ефикасно и стабилно решение . Развиената технологија е произведена внатрешно. На тој начин компанијата може да обезбеди целосна поддршка за развој и производство на мали количини.
 
За повеќе информации контактирајте:
Александар Филипоски
Email: aleksandar.filiposki@yes.org.mk  
Phone: +389 (0) 2 3108891