Дата: 13.07.2021 – 15.07.2021
 
Од своето основање во 2020 година, виртуелните настани на Банката за развој на Катар привлекоа над 1.900 учесници со над 1.400 B2B состаноци од 50+ земји низ целиот свет.
 Qatar Virtual Matchmaking & Exhibition 2021 е виртуелен настан организиран од EEN Катар/ Катарска развојна банка под услугите TASDEER. Во своето 3то издание, настанот треба да собере реномирани компании, дистрибутери и локални бизниси за да истражуваат и развиваат идни партнерства со меѓународни компании.
 
Настанот ќе се фокусира на подигање на свеста за производствените можности во Катар, покрај отворањето нови хоризонти за меѓународните компании да соработуваат со водечките производители во Катар.
 
Настанот ќе им служи на увозниците, продавачите на големо, дистрибутерите и претпријатијата кои работат во следниве сектори:
 
  • Градежништво, градежни материјали, хемикалии и електрична опрема
  • Пластика и пакување
  • Хемиски производи
  • Производи од хартија
  • Храна и пијалаци
  • ИКТ услуги
  • Фармација, здравствена и медицинска опрема
 
 
Како да се регистрирате: https://matchmaking.qdb.qa/ Состаноците ќе се одржуваат виртуелно и ќе бидат договорени однапред преку оваа веб-страница. Учеството на настанот не се наплаќа. 

Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891