Датум: 13-14 февруари 2019     Место: Малага, Шпанија
 
На 13 и 14 февруари, 2019 во Малага, Шпанија ќе се одржи 8то издание на Европската средба за наука, технологија и иновации – Transfiere, најголемиот професионален и мулти-секторен форум за поттикнување на трансферот на технологија и бизнис соработката во Шпанија.  
 
Transfiere  2019 нуди можност за:
 
 • воспоставување В2В контакти
 • пренесување научно знаење и линија на технолошки истражувања
 • промоција на иновативни производи и услуги
 • осознавање на технолошката потребата на јавната администрација,
 • потрага по начини за финансирање на иновативни проекти
 •  
Во рамките на настанот, Enterprise Europe Network и други професионални организации во блиска соработка со Malaga Trade Fair and Congress Center- FYCMA го организираат International Brokerage Event кој ќе ги покрие следните сектори:
 
 • Јавна администрација
 • Агро- Храна
 • Енергија
 • Животна средина
 • Индустрија
 • Здравство
 • Транспорт и Инфраструктура
 • Аеронаутика и Воздухопловен сектор
 • Информациски Технологии


Краен рок за регистрација: 8ми февруари 2019

Повеќе информации: http://transfiere.malaga.eu/en/networking/#.W_-pdWhKhPa
 
Контакт лице:
Александар Филипоски
емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk  
тел: +389 (0) 2 3108891