Датум: 21-23 мај 2019    Локација: Нурнберг, Германија

Со повеќе од 10 години искуство во Европа, интернационалниот „MedTech“ конгрес е една од најзнајачните средби во здравствениот сектор. И оваа година, конгресот ќе понуди медицински технологии, иновации и научни презентации кои ќе овозможат увид во крос- технолошките пристапи, индустриски трендови и процеси. Агендата ќе вклучи интерактивни и интердисциплинарни предмети за генерација на нови решенија.

Настанот е наменет за истражувачи, развивачи, произведувачи, набавувачи,  медицински професионалци и корисници, експерти за пазар и финансирање, кои ќе имаат можност да проследат вкупно 53 предавања, 17 работилници, дискусии и настани за вмрежување (Б2Б средби). 

Програма за настанот: https://medtech-summit.com/programm.html
Повеќе информации и регистрација: https://medtech-summit.com/index.html
 
Контакт лице:
Александар Филипоски
Емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk
Тел: +389 (0) 2 3108891