BOLT20210607001
 
Производителот од литванскиот текстилен сектор е специјализиран за работна облека, разновидна заштитна и безбедносна облека, воени, одбранбени униформи, активна спортска облека, итн. Компанијата бара странски партнери, кои би биле заинтересирани за соработка според договорот за производство и под договор.
 
Основана во 1955 година, со повеќе од половина век искуство во производството, компанијата е модерен литвански производител на облека со ~ 200 вработени.
Стратегијата на компанијата е да произведува облека од високи технологии, барајќи не само знаење за процесот на шиење, туку и развој на производи, технолошки знаења, извори, процедури за сертификација итн.
Главните производи на компанијата се:
- работна облека
- разновидна заштитна и безбедносна облека
- воени, одбранбени униформи
- активна спортска и рекреативна облека (скијање, планинарење, лов, итн.)
- функционална мода.
Компанијата обезбедува услуги за сечење, изработка, сечење, правење и дотерување: сечење, шиење, запечатување на шевовите, везови или ознаки за термички заптивки, рефлектирачки ленти кои се применуваат на топлина. Фабриката е опремена со машини за поставување и сечење „Гербер“, машини за везење, машини за заптивање на шевовите, универзални, специјални и автоматски машини за шаблони.
Сертификатот на производителот Golden Gore-Tex® овозможува производство на сите Gore-Tex® 2L и 3L ламинати според процедурите и стандардите за изработка на облека Gore-Tex®.
Компанијата има слободни капацитети и настојува повеќе да го прошири производството за извоз. Затоа бара странски партнери во Скандинавија, Германија, Франција, Шпанија, Обединетото Кралство итн. да работи според договорот за производство и под договор. Полска компанија, специјализирана за производство на високо квалитетни промотивни кеси/торби (хартиени, памучни и полипропиленски), сака да извезува свои производи на странски пазари и бара комерцијални агенти или дистрибутери низ светот.

  
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk 
Телефон: +389 (0) 2 3108891