Дата: 9 април 2019     Локација: Мостар, Босна и Херцеговина

Mostar Fair е најуспешниот бизнис саем во Босна и Херцеговина со повеќе од 350 изложувачи од областа на металната и градежната индустрија, телекомуникациските и комуникациски технологии, агро-храна и услужни дејности кои традиционално се претставуваат на саемот со квалитет и асортиман во линија со глобалните бизнис потреби. Оваа година, партнер-земја на настанот е Народна Република Кина.

Во рамките на настанот, на 9ти април од 15 часот (1 кат- Павиљон 1) ќе бидат организирани Б2Б средби каде претставниците од горе наведените сектори ќе имаат можност да пронајдат набавувачи, потрошувачи, партнери или бизнис контакти кои би отвориле нови бизнис хоризонти за прекугранична соработка помеѓу Босна и Херцеговина и Западно-Балканскиот регион.

Учесниците исто така ќе имаат можност да слушнат детали за различни можности за финансирање преку програмите на ЕУ (H2020/ SME Instrument и COSME програмата) како и сервисите и услугите достапни преку Enterprise Europe Network (EEN).

Повеќе информации и регистрација: http://mostar2019.talkb2b.net/en

Краен рок: 8 април 2019

 
Контакт лице:
Александар Филипоски
Емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk  
Тел: +389 (0) 2 3108891