BODE20220221003

Германска старт-ап компанија нуди дигитална платформа за соработка за машинско учење за да им помогне на организациите, иницијативите и индустријата водени од истражување во животните науки, хемијата или напредните материјали за да ја зголемат стапката на успех на нивните интердисциплинарни проекти. Системот може во реално време да ја мапира стручноста и врсниците поврзани со генерираното знаење. Тимот бара договори за аутсорсинг, или под договори на пр. со корпорации или европски истражувачки конзорциуми. Работејќи како меѓународен тим од 13 членови на персоналот и поддржана од комитет на научни експерти, младата германска компанија ја има својата основна компетентност во развојот на софтвер и веќе успешно ги подигна регионалните и приватните инвестиции. Таа постави за цел да го зајакне вкрстеното поврзување на науката и индустриската технологија.

Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk 
Телефон: +389 (0) 2 3108891