Реф. број: BOUK20171121001
 
Компанија од Велика Британија, која тргува од 1992 година, има ексклузивни права за дистрибуција на спортски градници дизајнирани и патентирани во САД. Компанијата успеа успешно да го продаде брендот на домашниот пазар и сега има интерес и цел да го развие брендот и сака да соработува со дистрибутери во земји низ Европа.
 
Во Британија производите се продаваат на мало преку интернет продавници специјализирани за спортски градници, продавници за долна облека, продавници за спорт и продавници на отворено.
Компанијата и нејзините производи ги нудат следните предности за потенцијалните партнери:
  • Можност да се работи со добро воспоставена марка со силна репутација особено во водечкиот пазар;
  • Надградуван асортиман на производи: брендот 4 години по ред е изгласан за најдобар во категорија за најдобри спорски градници на Women’s Running Award;
  • Единствен систем за одредување на големината, што значи дека партнерите не би требало да складираат голем број на величини;
  • Производи кои имаат патентиран дизајн и кои се тестираат независно со висок стандард. Компанијата може да обезбеди примерок производи и производи за тестирање.
 
 
Потенцијалните партнери треба да имаат искуство во дистрибуција и продажба на специјализирани спортски продавници, да ги научат спецификациите на производот и да го пренесат на клиентите.
 
Лице за контакт:
Емилија Митевска  
emilija.mitevska@mir.org.mk