Настанот ќе се одржи во рамките на 13от по ред “Интернационален самит за индустриско истражување и иновации” на 7 и 8 јуни во Болоња, Италија. Настанот се фокусира на б2б средби помеѓу компании, универзитети и истражувачки центри од следниве сектори:
 
  • Агро-храна
  • Градежништво
  • Енергија и одржлив развој
  • Културни и креативни индустрии
  • Животни науки и благосостојба
  • Сервисни иновации
  • Мехатроника и транспорт
Заинтересирани компании ќе имаат можност да аплицираат за добивање грант за патни трошоци најдоцна до 7 мај.
 
За повеке информации за настанот https://innovatematch2018.b2match.io/
  
Контакт лице
Александар Филипоски
Email: aleksandar.filiposki@yes.org.mk