Датум: 13 ноември 2018     Локација: Мадрид, Шпанија
 
По минатогодинешниот успех, Apps, Games & Adtech Brokerage настанот се враќа и годинава на истото место, Мадрид, 13 ноември 2018.

На настанот ќе бидат организирани еден-на-еден или В2В средби кои ќе бидат наменети за поддршка на учесниците преку  нудење на соодветна платформа за вмрежување и креирање на плодни соработки. Фокус на настанот се апликации/игри/„adtech“ екосистеми, како да се основаат долготрајни и профитабилни апликации и како да се профитира преку рекламирање и in-app набавки, како и зголемување и задржување на бројот на корисници и анализа на податоци.

Madrid Mobile Summit 2018 е европско издание на Israel Mobile Summit уште познат и како Mobile Monetization Summit и е еден од највлијателните настани за мобилни апликации.

Краен рок за регистрација:  1 ноември 2018
https://www.mmsummit.com/
 
Контакт лице:
Александар Филипоски
Email:  aleksandar.filiposki@yes.org.mk  
Phone: +389 (0) 2 3108891