Датум: 14-15 март 2019    Локација: Виена, Австрија
 
5th International B2B Software Days 2019 кои годинава ќе се одржат на 14 и 15 март во Виена, Австрија ќе ги претстават најновите трендови во дигиталниот бизнис и ќе понудат можности за интернационално вмрежување и соработка на идни истражувања, технологии и бизнис проекти.

Во рамките на два дена ќе бидат одржани инспиративни говори, претходно закажани Б2Б средби, тематски работилници на последните трендови од Al, open data, HR, Eureka, Fireware, Visual Computing, Gaming, пристапност до интернационални маркети и како  да се соработува со корпорации.

5th International B2B Software Days 2019- The Future of Digital Business е бесплатен настан наменет за компании и истражувачко-развојни институции кои бараат технолошки, истражувачки и бизнис соработки.  Организатори се FFG, WKO/Advantage Австрија, Бизнис агенција Виена, Austria Wirtschaftsservice во соработка со Enterprise Europe Network, Eureka и иницијативата Go-international.

Краен рок за регистрација: 11 март 2019
Повеќе информации: https://www.b2bsoftwaredays.com/
 
Контакт лице:
Александар Филипоски
Емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk
Тел: +389 (0) 2 3108891