Voogle е еднодневен настан кој ќе се одржи во Bараждин каде старт-ап компании ќе имаат можност да се презентираат и да добијат награда за иновативност во вредност од 10.000 евра.
 
Критериуми за оценување на проектите се следните:
 
  • Иновативност (20%)
  • Пазарен потенцијал (20%)
  • Бизнис модел (20%)
  • Тим (20%)
  • Изработка и реализација на идејата (20%)
Повеќе информации се достапни на http://vzconf2018.talkb2b.net/
 
Краен рок за аплицирање е 11 мај.
 
Контакт лице
Александар Филипоски
Email: aleksandar.filiposki@yes.org.mk