Вести што го содржат тагот ПСМ Фондација

Креирани водичи за иновации и финансирање иновации за мали и средни претпријатија

ПСМ Фондација во партнерство со МИР Фондација и АРК Фонд од Бугарија во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка на иновации“ креираа два водичи за мали и средни претпријатија: Водич за иновации за мали и средни претпријатија и Финансирање иновации- Водич за мали и средни претпријатија.

Прочитај повеќе

Формирана првата национална платформа „Поглавје 20“

Во март 2018 година, се формираше првата национална Платформа за претпријатија и индустриска политика „Поглавје 20“. Платформата е составена од 47 членки, активни актери од граѓанскиот сектор, креатори на политики и релевантни институции што дејствуваат во областите на преговарачкото поглавје 20.

Прочитај повеќе

Прв национален проект за циркуларна економија

Фондација за Претприемачки сервис за млади, како дел од проектниот конзорциум составен од 5 партнерски организации од 4 држави, започна со спроведување на проектот “Online Master Study Program for Circular Economy”. Проектот е финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови