Вести што го содржат тагот бизнис

ПСМ Фондација – Регионален центар со отворен инфо пулт за деловна поддршка на претприемништвото

Започнувајќи од март годинава ПСМ Фондација стана Регионален центар во Републиката за реализација на програмската активност „Инфо пулт”. Заинтересираните, за сите потребни информации може да се обратат на 02 3 103 660 на e-mail contact@yes.org.mk, или да повелат директно во просториите на Фондацијата, секој работен ден од 10.00-11.00ч.

Прочитај повеќе

Бесплатни обуки за почнување бизнис

ПСМ Фондација, во рамките на проектот „Интегрирање на етничките малцинства на пазарот на трудот преку поттикнување на нивниот потенцијал за вработување“ објавува повик за пријавување на бесплатни обуки за почнување бизнис, кои ќе се реализираат на во текот на месец мај.

Прочитај повеќе

Три начини како да ја вратите иновативноста во Вашиот бизнис

Производната иновација го претставува крвотокот на сите компании во раст, но за изненадување многу менаџмент тимови го забораваат иновативниот процес и култура која го изградила нивниот оригинален бизнис. Културата на иновација води до раст, нови работни места па дури и завидување од Вашите конкурентни.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови