Вести што го содржат тагот иновација

Отворени информативни денови за конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади организира информативни настани за избор на „Иновативно претпријатие на година“, дел од проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“.

Прочитај повеќе

Национален конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од ЕУ, објавува конкурс до сите компании регистрирани во државата за избор на „Иновативно претпријатие на годината“.

Прочитај повеќе

Три начини како да ја вратите иновативноста во Вашиот бизнис

Производната иновација го претставува крвотокот на сите компании во раст, но за изненадување многу менаџмент тимови го забораваат иновативниот процес и култура која го изградила нивниот оригинален бизнис. Културата на иновација води до раст, нови работни места па дури и завидување од Вашите конкурентни.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови