Вебинар: „WEgate го прославува Светскиот ден на женското претприемништво – Споделување на добри практики за поддршка на економското зајакнување на жените“

Придружете се во одбележувањето на Светскиот ден за женско претприемништво и научете повеќе за добрите практики во полето на  лобирање, интернационализација, вмрежување и ментално здравје во време на кризата предизвикана од КОВИД-19.  Вебинарот ќе се реализира на 19ти ноември 2020 година од 11:00 до 13:00 часот преку zoom.
 
Овој настан има за цел да им овозможи на  учесниците да научат  повеќе за добрите практики спроведени од различни организации кои ги поддржуваат жените претприемачи да започнат или да го развијат нивниот бизнис, како и за зајакнување на жените во поширок контекст.
 
Присутните ќе имаат можност да научат повеќе за координација и соработка помеѓу заедницата на жени претприемачи. Говорниците ќе ги презентираат своите практики за поддршка на жени претприемачи и промовирање на социо-економското зајакнување на жените.
 
Панелисти на овој вебинар се:
• Amélie Leclercq, Член на одборот на Европско женско лоби
• Yulia Stark, Претседател на Европска Женска Асоцијација
• Federica Leonetti, Претседател на Секторска група текстил и мода дел од ЕЕН
Wendy Diamond, Founder/CEO LDP Ventures/Women’s Entrepreneurship Day Organization (WEDO)/#ChooseWOMEN/Animal Fair Media, Inc Основач/Извршен директор LDP Ventures/Организација за одбележување на Светскиот ден на женско претприемништво (WEDO) /# ChooseWOMEN /Animal Fair Media, Inc
• Virginia Littlejohn, Ко-основач и Претседател Quantum Leaps, Inc., Делегат на САД во Women20 (W20) од земјите од G20, Ко-претседател на работната група за женско претприемништво, Ко-претседател од американската делегација
• Mariya Zlateva, Координатор на проектот WOMEN in BUSINESS, Регионална агенција за претприемништво и иновации – Варна (РАПИВ)
Модератор: Габриела Костовска Богеска, Извршен директор на Фондација за менаџмент и индустриско истражување, Координатор на WEgate совет.
 
За регистрација на овој вебинар следете го следниот линк: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_lOYFCgd9QWKDXxeDMHAnig 

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови