Вештачка интелигенција и дронови во борба против КОВИД - 19

Не поштедувајќи никого, инфекциите со КОВИД-19 се широко појавени кај здравствените работници и истражувачите и покрај тоа што глобалните лидери и различни институции даваат се од себе во одбраната на своите граѓани против овој вирус. 

За да се намали вирусот и да се заштитат милиони животи од истиот, потребно е да се има комбинација од напредна инженерска технологија и медицински установи. Вештачката интелигенција, технологијата што учи, адаптира и ги рециклира постапките според ситуациите, наоѓа оптимална позиција во борбата против корона вирусот и делува како можна алатка против оваа пандемија. 

Во овој извештај, авторите дискутираат за тоа како може Вештачката интелигенција да се искористи за борба против овој смртоносен вирус. Извештајот пренесува ефикасно искористување на вештачката интелигенција низ целиот свет за да помогне во тестирање, лекување и служење на населението во овие тешки времиња. 

Извештајот може да го преземете на следниот линк
 


 

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови