Интернет на нештата: што носи иднината

Интернет на нештата (Internet of Things - IoT) достигна точка на флексија кај бизнисмените од целиот свет. Поткрепено со примери од реалниот свет за тоа што може да се постигне, овој концепт покажува силни придобивки низ многу сектори. Приказната од овој момент па до 2019 е јасна: Интернет на нештата ќе се движи од добро кон одлично.
 
Тоа е мислењето на голем дел од 3.100 бизнисмени од областа на информатичката технологија вклучени во големо меѓународно истражување. Испитаниците кои доаѓаат 20 земји го дадоа своето мислење за различни теми вклучувајќи предности од Интернет на нештата, можностите и предизвиците кои претстојат. Она што е изненадувачки е дека голем процент се согласуваат дека Интернет на нештата има светла иднина, но и дека ќе има предизвици кои ќе треба да се надминат. Исто така, студијата покажа дека оние компании кои на вистински начин го имплементирале концептот пријавиле дека нивните очекувања биле надминати како и дека инвестицијата која ја вложиле била повратена многу брзо. Може да заклучиме дека имплементацијата на Интернет на нештата придонесува кон подобрување на деловната ефикасност, иновативност и профитабилност.
 
Целосната студија може да ја превземете на следниов линк

 

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови