“Џолев и уметностите” 11-та сезона обуки од областа на уметноста

„Џолев и уметностите“ во соработка со ПСМ Фондација  ја започнуваат новата 11та сезона со обуки од областа на уметноста.
Во тек е пријавувањето на три уметнички програми: ФИЛМСКИ АКТЕР, ФОТОГРАФИЈА, ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ  
 

КУРС ПО ФОТОГРАФИЈА 12
ГРУПА 12 | 200 ОБУЧЕНИ ФОТОГРАФИ
МЕНТОР: Дејан Џолев и Драги Неделчевски + 5 ПРЕДАВАЧИ + 8 МОДЕЛИ
ПРОГРАМА:

 • Основи на фотографија
 • Естетика на фотографија
 • Документарна фотографија
 • Фоторепортажа
 • Портрет фотографија
 • Екстериер | Eнтериер | Студио
 • Постпродукција на фотографија
 • ИЗЛОЖБА на фотографии

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 13 седмици
ТЕРМИН: Сабота, 12:00ч. - 16:00ч.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ: http://www.pretpriemac.mk/kurs-po-fotografija


 
ОБУКА ЗА ФИЛМ И ФИЛМСКИ АКТЕР 6
СНИМАЊЕ на краток игран ФИЛМ и КИНО ПРЕМИЕРА!
МЕНТОР: Дејан Џолев; Асс. Лидија Гошева + ГОСТИ АКТЕРИ И ПРОФЕСОРИ.
ПРОГРАМА:
 • Систем на глума: Лик и личност, Имагинација, Емоции
 • Актерска игра пред камера
 • Игра за партнер: Континуитет, Мизансцен
 • Кастинг и сценарио
 • Снимање ФИЛМ
 • ПРЕМИЕРА на филм

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 12 седмици
ТЕРМИН: Недела, 12:00ч. - 15:30ч.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ: http://www.pretpriemac.mk/obuka-za-film-i-filmski-akter

  
РАБОТИЛНИЦА ПО СЛИКАЊЕ 5
МЕНТОРКА: Блашка Миева
ПРОГРАМА:
 • Слободна тема • молив
 • Геометрија • пастел
 • Индустриски форми • лавиран туш
 • Природни форми • акварел (гостин: Ликовен уметник)
 • Архитектура • акрил
 • Пејзаж • слободна техника (во екстериер)
 • Апстракција • слободна техника (гостин: Естетичар)
 • Апстракција • слободна техника (во екстериер)
 • Акт • слободна техника (гостин: женски акт модел)
 • ИЗЛОЖБА* Сите материјали се вклучени во цената.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 10 седмици
ТЕРМИН: Сабота, 12:00ч. - 15:30ч.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ: http://www.pretpriemac.mk/rabotilnica-po-slikanje 

КАТЕГОРИИ

Популарни тагови